Kjempegod, sunn og allergivennlig kake

Sunn kake_11

Denne kaken smaker ikke bare godt, den er i tillegg sunn og veldig enkel å lage. 

Det er også en allergivennlig kake, her er det ingen egg, ikke noe melk, ikke noe mel, ikke laktose og ikke gluten og til og med uten sukker. (Den inneholder nøtter).

Den passer også svært godt til å lage dagen før, da den holder seg god lenge.

Sunn kake_9

Super sunn kake med sjokoladebunn og bringebærmousse

Bunn
275 g cashewnøtter
275 g dadler uten sten
25 g bakekakao*

Fyll
400 g frosne bringebær*
2 bokser kokosmelk lett (i alt 800 g)
2-3 ss honning eller litt stevia
Skall fra 1 lime
8 gelatinplater*

Pynt
En pakke jordbær

Gjør klar en rund springform på ca 23 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen.

Hell kokende vann over cashewnøttene, la dem stå et kvarters tid. Ta steinene ut av dadlene.

Hell vannet fra cashewnøttene. Ha alle ingrediensene til bunnen i en food processor, og rør alt godt sammen. Du skal få en klebrig masse.

Hell massen i springformen og press den ut i kantene.

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann til de blir myke, det tar noen minutter. Riv limen fint, pass på å bare få med det grønne, ikke det hvite (det smaker bittert). Varm opp de frosne bringebærene i en kasserolle. La de småkoke til alle er tint. Tilsett kokosmelken og limeskal og varm til kokepunktet. Ta kasserollen av varmen. Ta gelatinplatene opp av vannet, klem vannet fra og tilsett gelatinplatene. Rør godt til alt er oppløst. Smak til med honning eller Stevia.

Hell bringebærmoussen/geleen over bunnen og la den stå kaldt i et par timer eller natten over. Kaken holder seg godt.

Pynt med jordbær før servering.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao uden sukker, altså kakao man bruger til at bage med, ikke Oboy. Bringebær er hindbær. Gelatinplater er husblas.

Sunn kake_10

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *