Dette må være den perfekte kaken til juleselskapet

Julekake

Her får du oppskriften på en av favorittkakene mine, som passer perfekt til små og store juleselskaper!

Granateplefrøene ligner på små juveler, og gir kaken en herlig touch av juleglam. Den er i tillegg svært enkel å lage og den kan gjøres ferdig flere timer før servering. Og smaken… helt nydelig!

Hvit sjokolademoussekake med granatepler

Mandelbunn
200 g mandler
200 g sukker
2 egg

Sjokolademousse
200 g hvit sjokolade
4 dl kremfløte*
3 eggeplommer
1 spiseskje fintrevet appelsinskall

Pynt
1-2 granatepler

Sett ovnen på 175 grader.

Visp egg og sukker til eggedosis. Mal eller finhakk mandlene. Ha dem i eggedosisen og bland forsiktig med en slikkepott. Ha røren i en smurt form med løs bunn (ca 23 cm).

Tips: Ha bakepapir i bunnen av formen (la noen cm stikke ut på hver side), da er det enklere å flytte bunnen over på et serveringsfat uten at den går i stykker.

Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 30 minutter. Sett formen til avkjøling.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller i vannbad. Ha 1 dl kremfløte og 3 eggeplommer i en liten kasserolle. Varm opp under omrøring til blandingen tykner. Avkjøl litt og ha i den smeltede sjokoladen.

Ta bunnen forsiktig av formen og sett mandelbunnen med formen rundt på et serveringsfat.

Pisk resten av kremfløten til krem. Vend forsiktig inn sjokoladeblandingen med en slikkepott. Hell blandingen i formen med mandelbunnen. Sett kaken i kjøleskapet. Den bør stå minimum 1 time i kjøleskapet før servering.

Tips: Kaken kan også serveres som iskake. Sett den da i fryseren i minimum 3 timer. La den stå i kjøleskapet ca. 1/2 time før servering for å få en god konsistens.

Rett før servering pyntes kaken med granateplefrø. Brekk granateplene forsiktig fra hverandre, da holder frøene seg hele. Legg dem gjerne noen minutter på et tørkepapir slik at det ikke kommer saft på kaken.

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

2 kommentarer

  1. Hvit sjokolademousse kake med granateple ser nydelig ut. Så ett spørsmål, kan jeg lage bunnen på forhånd og fryse den? Og ta den opp til julaften og lage fyllet ?

    1. Hei Anna
      Det går fint å lage bunnen på forhånd og fryse den.
      Men du kan faktisk lage hele kaken ferdig på forhånd og fryse den. Ta den frem 1/2 – 1 time før servering. Den er ekstra god når den er litt fryst i midten. Det blir som en iskake.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *