Enkel og kjempegod oppskrift på pepperkaker

Det er ingenting i veien med å bruke ferdig pepperkakedeig, like moro blir det uansett.
Men hvis du vil ha pepperkaker som ikke bare er gøy å lage, men som også smaker skikkelig godt, da kan du bruke denne oppskriften. Det tar ikke så lang tid og smaker mye bedre enn ferdig pepperkakedeig.

Du får ca 3 brett med pepperkaker.

Gode gammeldags pepperkaker
225 g smør
4,5 dl sukker
2,25 dl sirup
2,25 dl fløte
1,5 ts kardemomme
1,5 ss malt kanel
1,5 ts malt ingefær
1,5 ts malt nellik
1/2 ts malt sort pepper
1 ts bakepulver
ca 12 dl hvetemel

Melisglasur:
500 g melis
1 eggehvite
Evt. et par sitrondråper

Smelt smøret i en kasserolle og tilsett sukker, sirup og fløte. Varmes opp under omrøring til sukkeret begynner å smelte. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett den varme smør- og sukkerblandingen. Bland deigen godt sammen. Hvis deigen blir for løs tilsettes mer mel, hvis den blir for tørr tilsettes litt vann for å samle deigen.

La gjerne deigen stå kaldt i en halv til en times tid, da er den enklere å ha med å gjøre. Kjevle ut deigen i ca 5 millimeters tykkelse.

Stek peperkakene ved 180 grader i 8 – 10 minutter. Det er viktig å ikke steke dem for lenge om du ønsker litt myke pepperkaker. Prøv deg gjerne frem til du får konsistensen du ønsker. Pynt med melisglasur.

Hjemmelagde pepperkakerOppskrift på pepperkaker

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

2 kommentarer

  1. Likjebetn

    I år skal jeg prøve DIN pepperkakedeig, og jeg gleder meg, for den ser virkelig god ut. Da samles ungene og jeg, kjevler, skravler og har det skikkelig moro:) Vi lager pepperkaker som kan henges opp i lesesaler, hjemme og på jobb. Og så til slutt, setter vi oss ned og nyter baksten, og tar en velfortjent kaffekopp. Å,ja, glemte å fortelle at barna mine er mellom 26 og 35 år:) Ingen blir for gamle for pepperkakebaking!

    1. Så hyggelig å høre. Det høres ut som en kjempefin dag, så koselig at de fortsatt er med.:-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *