Enkel guide til å velge gardiner du vil trives med

Annonse

På bildet ser du Mali gardin, Iso bord, Steady lysestake, Cut vase alt fra Kid Interiør.

Mange synes det kan være litt vanskelig med gardiner. Hvilken farge bør man velge, hva slags stoff vil bli finest og hvordan bør de henges opp?

Det trenger heldigvis ikke være så vanskelig. Bruk guiden i slutten av dette innlegget, da blir det enklere å finne gardiner som du kan ha glede av i lang tid.

Jeg fikk et spennende oppdrag av Kid Interiør: – Vis hvordan man enkelt kan forandre en stue med gardiner.

Jeg elsker velurgardinene til Kid. –Mali heter de. Det er noe ekstra luksuriøst med velur, det hever rommet, samtidig som det gjør det lunere og demper lyden. De har dem i mange flotte farger og det finnes puter i samme stoff til hver farge. Jeg synes det er ekstra fint når man kan ta opp fargene i gardinene i interiøret ellers.

Jeg valgte gardinstang i sort metall, med sorte endestykker, som passer fint til de sorte bordene og kurvene.

Jeg har bare et problem! Jeg klarer ikke å bestemme meg for hvilken farge som er finest.

Hva synes du? Rustrød, petroleum eller plomme?

Rustrød. Herlig varm høstfarge. Flott sammen med andre varme farger som gul og brun.

Petroleum gir et delikat og lysere uttrykk. Passer godt sammen med grå nyanser.

Plomme. En deilig lun farge som også vil være perfekt til jul. Flott sammen med gull og mørkegrå nyanser.

På bildene over ser du Mali Gardin og puter, Black kurv, Asalie gult pledd, Veggli grønt og hvitt pledd og Dal sort og grått pledd. Alt fra Kid Interiør.

Men tilbake til guiden jeg lovte deg.

1. Start med å finne ut hvilke behov du ønsker gardinene skal dekke

Trenger du hjelp for å unngå innsyn? Ønsker du gardiner som kan være lyddempende? Eller vil du bare ha gardiner til pynt.

2. Velg stil og materiale på gardinene

Gardiner er en fin måte å forandre et rom på. Velg derfor gjerne gardiner etter årstid. Lyse lette gardiner for vår og sommer og varme, kraftigere gardiner for høst og vinter.

Når du skal velge stil på gardinene dine er det også viktig å se på hva slags stil du ellers har i rommet. Liker du den elegante stilen kan velurgardiner for eksempel være et godt valg. Liker du det mer naturlige, kan gardiner i lin være et godt valg og hvis du har en mer leken stil kan mønstrede gardiner være det som passer best.

3. Velg oppheng

Det mest vanlige er å bruke gardinstang, men det er mye å velge mellom når det gjelder oppheng. Spør gjerne i butikken, da får du hjelp til å velge opphenget som passer best mulig til gardinene du velger.

Tips: Hvis du ønsker å få vinduet til å virke større, kan du feste gardinstangen 20 – 30 cm utenfor vinduet, slik at gardinene dekker mer vegg enn vindu.

4. Velg farge og materiale

Sist, men ikke minst, velg farge på gardinene. Se på rommet som en helhet. Velg en farge om passer godt til resten av rommet og uttrykket du ønsker å skape.

Hvis du ønsker et lunt og varmt uttrykk, velger du varme, gjerne litt mørkere farger. Ønsker du å ha et dust og rolig inntrykk, kan nøytrale og lysere farger være et godt valg. Og er du glad i farger, kan du velge mer fargesterke gardiner.

Se mer i gardinguiden til Kid Interiør, klikk her. Her finner du masse nyttig info om gardiner fra A-Å.

Masse lykke til!

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

1 kommentar

  1. Nina-Silje Schive Josephsen

    Ja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *