10 gode tips til å dekke et koselig høstbord

Høsten er her. Vi begynner å se flotte farger på trærne og hva er vel bedre enn å dekke et fint høstbord?

Her får du mine 10 beste tips:

1. Bruk naturen

Bruk gjerne naturmaterialer når du dekker bord. Det gir en fin og uformell stemning og det er ikke mye som er vakrere enn det naturen klarer å få til.

Start derfor gjerne med å gå en tur i skogen og se hva du finner. Til dette bordet fant jeg flotte høstblader og blomster i fine høstfarger.

2. Stearinlys er et must

Stearinlys i store mengder skaper akkurat den høststemningen vi ønsker. Blafrende lys i fine glass som reflekterer lyset gjør dette høstbordet perfekt.

3. Velg gjerne et mørkt eller rustikt servise

Jeg har valgt to ulike servise i sort og grått. Det passer godt til et høstbord som dette. Miks gjerne to ulike serviser, det gir et mer uformelt uttrykk.

4. Prøv gjerne noe nytt

Vi har godt av å ikke alltid gjøre det vi alltid gjør. Her har jeg snudd på dekkebrikken for å endre litt på det tradisjonelle uttrykket. Det gir en fin effekt.

5. Velg en fargeskala

Velg farger på servise, pynt, blomster etc i samme fargeskala. Da er det enkelt å skape et fint bord. legg merke til hvordan gullserviset tar opp fargen fra konglene for eksempel.

6. La pynten gå igjen

Det er flott å bruke samme pynt både på bordet og i nærheten av bordet. Som her hvor jeg har laget en ekstra vase med høstblader.

7. Det er detaljene som teller

Her er hver kuvert pyntet med samme blad som det er brukt på pynten ellers. Det gir en fin helhet og skaper det lille ekstra.

Et saltkar til hver gjest er en hyggelig måte å vise at man bryr seg om den enkelte. Fin pynt er det også.

8. Du trenger ikke bruke duk

Særlig når man dekker et rustikt bord kan det være fint å ikke bruke duk. Hvis du ønsker å bruke duk kan en røff naturfarget linduk eller et rustikt pledd være et godt alternativ.

9. Det er fint med kontraster

Tenk gjerne kontraster når du dekker bord. En gjennomsiktig glassvase og de feminine lyslyktene, gir for eksempel flott liv til bordet og står i fin kontrast til den ellers så rustikke pynten og det rustikke serviset.

10. Kongler passer fint til høstbordet

Helt vanlige kongler blir ekstra fine med litt gullspray. Det er fort gjort og du får en flott effekt. Stearinlysene glitrer i konglene og skaper liv til bordet.

Jeg håper du har fått litt gode tips til å dekke høstbord. Her ser du en liten video fra borddekkingen. 🙂

https://www.facebook.com/franciskasvakreverden/videos/1687983731234449/#

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *