Sykt gode halloween trøfler

Disse mumie trøflene med cookie dough fyll er så sykt gode at jeg må innrømme at jeg klarte å spise opp så mange at jeg måtte lage en ny runde for å ha nok til Halloween!?

Jeg hadde satt dem i kjøleskapet etter jeg hadde laget dem, og skulle bare smake hvordan de ble. Det skulle jeg aldri ha gjort. De er virkelig skumle! De forsvant nesten helt av seg selv! Er det mulig!

Nå har jeg advart deg. Disse lager du på eget ansvar!

Sykt gode Mumie trøfler 
Ca 60 stk

250 g romtemperert smør
150 g vanlig hvitt sukker
150 g rørsukker eller brunt sukker*
2 egg
1 teskje vaniljesukker
350 g hvetemel
1 pakke Freia smelt sjokolade (Sjokoladeknapper. Pakken veier 200 g) Eller 300 g hakket Daim sjokolade

Hvit sjokolade til overtrekk (Non temp sjokolade gir en flott overflate og er enkel å jobbe med (kan fåes hos Cacas, Traktøren og lignende), men du kan også bruke vanlig hvit sjokolade som kan smeltes.)
Rød gelé på tube til øyne (Hvis ikke du får tak i det kan du bruke smeltet mørk sjokolade eller kuler med strøssel. Du kan også prikke hull med noe spisst i stedet.

Ha smør, sukker og rørsukker i en skål og rør dette sammen. Ha i ett og ett egg. Ha til slutt i hvetemel og sjokoladeknapper eller hakket Daim sjokolade.

Trill små kuler, sett de på et brett med bakepapir, eller på en tallerken. La de stå ute, eller i kjøleskapet i ca 20 minutter, da er de enklere å trekke med sjokolade.

OBS: De skal ikke bakes.

Smelt den hvite sjokoladen i mikroovn eller vannbad. Jeg synes mikroovn er enklest. 40 sekunder på full styrke. Rør i mellom og fortsett til alt er smeltet.

Bruk en gaffel til å ha trøffelkulen på. Ta en skje og hell sjokoladen over. La den dryppe litt av og sett den på en liten rist eller på et brett med bakepapir.

Når den hvite sjokoladen har stivnet, tar du litt sjokolade på en skje og drar over i striper, slik at trøffelen ser ut som en mumie.

Lag til slutt øyne av rød gele eller ved å stikke huller med noe spisst.

Er holdbare et par uker i kjøleskapet. Hvis de holder så lenge 😉

*Info til mine danske læsere: Brunt sukker er brun farin.

Jeg har også laget noen ekle edderkopp-cookies (de du ser på bildet under). Følg med, jeg legger snart ut oppskriften på dem.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon ?

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *