To super enkle Halloween ideer

Halloween_02

Nå er det ikke lenge til Halloween. Disse ekle heksefingrene er noe av det mest populære jeg har delt ut. Ungene elsker dem og de er super enkle og raske å lage.

Ekle heksefingre

Ca 35 stk

250 g romtemperert smør
300 g sukker
2 egg
1 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
425 g hvetemel
100 g hakket Daim sjokolade (2 doble Daim)
Mandler i skiver

Sett ovnen på 180 grader.

Ha smør og sukker i en skål og rør dette sammen. Ha i ett og ett egg.

Rør sammen bakepulver og hvetemel i en egen skål og bland det med resten.

Til slutt har du i hakket Daim sjokolade.

Det er viktig at du har en ganske fast deig, ellers vil de skli ut på bakeplaten. Tilsett derfor ekstra mel om det trengs.

Trill fingre, og bruk en kniv til å lage streker på tvers. Ha en skivet mandel på hver.

Legg dem på bakeplater med bakepapir.

Stekes på 180 grader midt i ovnen, i ca 10 minutter eller til de er gylne.

Er holdbare flere uker, oppbevares i kakeboks.

Av den samme deigen kan du lage disse skumle edderkopp cookies:

Halloween_04

Skumle edderkopp cookies
Ca 40 stk

250 g romtemperert smør
300 g sukker
2 egg
1 teskje vaniljesukker
1 teskje bakepulver
350 g hvetemel
150 g mørk sjokolade til pynt (Non temp sjokolade gir en flott blank overflate, men du kan også bruke vanlig mørk sjokolade)

Sett ovnen på 180 grader.

Ha smør og sukker i en skål og rør dette sammen. Ha i ett og ett egg.

Rør sammen bakepulver og hvetemel i en egen skål og bland det med resten.

Trill kuler i passende størrelse og legg dem på bakeplater med bakepapir. Sørg for at det er litt plass imellom, de flyter ut.

Stekes på 180 grader midt i ovnen, i ca 10 minutter eller til de er gylne.

Når kakene er avkjølte pyntes de med mørk smeltet sjokolade. Hakk sjokoladen i mindre biter og smelt den i mikrobølgeovn eller over vannbad. Jeg synes mikroovn er enklest. 40 sekunder på full styrke. Rør i mellom og fortsett til alt er smeltet.

Ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose. Slå knute i enden og klipp et bittelite hull.

Start med å lage benene på edderkoppen og så kroppen. La sjokoladen stivne.

Er holdbare flere uker, oppbevares i kakeboks.

Info til mine danske læsere: Brunt sukker er brun farin.

Er holdbare flere uker, oppbevares i kakeboks.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *