Sunnere Nugattikake med bare to ingredienser

fotob_1429

Tirsdag delte jeg oppskriften på sunn hjemmelaget Nugatti (eller Nutella), og flere har spurt etter oppskriften jeg hadde med sunn sjokoladekake med Nugatti med bare to ingredienser.

Det høres jo nesten for godt ut til å være sant! Tenk at man faktisk kan lage en kake med bare to ingredienser! Det går utrolig nok veldig bra, og ikke bare det, den smaker også kjempegodt!

Du kan helt fint lage oppskriften med vanlig Nugatti, (da blir den ikke sund). Men hvis du ønsker en sunnere kake kan du lage den med sunnere Nugatti. Du får oppskriften på det her. Da er det litt mer enn to ingredienser, men det er fortsatt en kjempegod kake.

Sunnere Nugatti er laget med ingredienser som er sunnere enn vanlig Nugatti. Den passer også for deg som sverger til Lavkarbo. Det er likevel en del kalorier i kaken, om du er opptatt av det bør du derfor velge et annet alternativ.

fotob_1432

Sunnere Nugatti kake med bare to ingredienser

4 egg
250 g Nugatti eller Nutella, gjerne hjemmelaget

Sett ovnen på 180 grader.

Gjør klar en rund form (ca 15 cm i diameter) Den kan også lages i en større form, da blir den bare litt lavere.

Ha bakepapir i bunnen og rundt sidene. La bakepapiret stikke ca. 10 cm over kanten. Det er enklest å feste bakepapiret hvis du smører sidene på formen først.

Ha alle fire egg i en elektrisk rørebolle og start med å piske et par minutter på lav styrke, så fem minutter på middels styrke, til eggemassen har fordoblet seg.

Smelt Nugattien i mikroovnen eller i en kasserolle. Den skal ikke være veldig varm, bare nok til at den blir mer flytende i konsistensen.

Ha Nugattien i en større bolle, tilsett en tredjedel av eggemassen og bland godt. (Her trenger du ikke være så forsiktig, bare bland i vei). Tilsett en tredjedel til og bland forsiktig, og tilsett resten som vendes helt forsiktig inn. Grunden til at du skal vende det forsiktig inn, er for å beholde mest mulig luft.

Ha massen i formen og stek den midt i ovnen i 25 – 30 minutter, eller til kaken ikke lenger virker flytende når du kjenner etter med et par fingre på toppen. Pass på å ikke steke den for lenge, den skal være myk i midten.

fotob_1430fotob_1431

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Cecilie Bredesen

    Den ser veldig god ut.