10 enkle tips til å skape et koselig høsthjem

Høsten er en koselig tid, særlig for oss som er glad i interiør, og nå er det endelig tid for å finne frem pledd og stearinlys og fyre i peisen!

Her får du mine 10 beste tips til å skape et koselig høsthjem:

1. Se på hjemmet ditt med nye øyne. Lat som om du kommer inn i hjemmet ditt for første gang og gå igjennom de ulike rommene. Fjern rot som har hopet seg opp, og ta gjerne litt ekstra i med rengjøringen. Dra ut møbler og støvsug bak, tørk støv også der du ikke pleier å gjøre det. På bilderammer i vinduskarmer og lignende. Ta også bort det som er typisk sommer. Fargerik pynt og lignende.

høst_06

2. Lag gjerne et koselig inngangsparti. Denne hengesofaen laget vi for noen få hundre kroner av en gammel dør. Klikk HER for å få oppskriften.

3. Nå er det tid til å finne frem pleddene og skinnfellene igjen. Bare det å legge ut litt skinn og noen pledd kan være nok til å skape høststemning.

4. Det å tapetsere en vegg, eller male en vegg i en mørkere farge, kan også være en fin og enkel måte å gjøre stuen mer lun på. Vi har for noen uker siden satt opp dette tapetet fra Borge Tapet. Synes det gjorde hele stua. Veggen er malt med Kalkmalingen Fresco i fargen Potato Skin fra Pure & Original. Det gjorde stor forskjell og det var gjort på et par timer.

5. På sommeren liker jeg å ha mindre tekstiler og puter, men når høsten og vinteren kommer er det ekstra hyggelig at sofaen bugner. For enden av sofaen har jeg brukt et lite teppe som egentlig er ment til å ha på gulvet. Men jeg synes det gir en fin effekt som pynt over sofaen. Over det henger et skjerf med skinnremser. Det er gøy å bruke ting på en litt annerledes måte. I midten av sofaen har jeg lagt et bomullspledd fra Home & Cottage. Det myker opp i sofaen og gjør at den ikke ser så ordentlig ut. Det er også praktisk å ha liggende der sofaen brukes mest. Kommer det flekker er det bare å hive det i vaskemaskinen.

6. På kjøkkenet har jeg laget et lite kaféhjørne. På høsten setter jeg frem gjenstander i høstfarger som kanelstenger, marmelade i høstfarger, kaffesiruper etc. Det er enkelt når alt står samlet ett sted og man får ekstra lyst til å lage noe godt og varmt å drikke.

høst_15

7. Stearinlys er et must. Og gjerne i høstfarger.

høst_07

8. Jeg liker å ta naturen inn i stua og særlig på høsten er det mye fint å finne. Kastanjer, fjær, greiner, blader i vakre høstfarger. Det er også en hyggelig aktivitet å ta med barna på.

høst_05

9. Soverommet kan også gjerne få litt mer kos på høsten. Jeg synes det er slitsomt å skulle re opp sengen hver dag med sengetepper og stæsj. Men et varmt pledd og en skinnfell er enkel og fin pynt, som gjør det koseligere på soverommet.

høst_12

10. Nå har du fortjent å kose deg litt. Lag noe godt og varmt å drikke og kryp opp i sofaen med et varmt pledd.

Hurra! Høsten er her!

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *