Sunnere og skikkelig gode sjokolade cupcakes

Har du lyst på noe som er skikkelig godt, men som samtidig er sunt? Da kan jeg anbefale disse kjempegode sjokolade cupcakes med sjokoladeglasur.

De er mye sunnere enn vanlige cupcakes, men smaker kjempegodt.

De kan fint lages dagen før, eller opp til et par uker før, da må de bare fryses før de får på toppingen.

Her får du oppskriften.

Skikkelig gode og sunnere sjokolade cupcakes
12-14 stk (middelsstore cupcakesformer)

125 g kokosblomstsukker
4 egg
2 store modne bananer (ca 250 g)
200 g økologisk spelt hvetemel (Du kan bruke glutenfritt mel om du ønsker en glutenfri variant)
50 g bakekakao*
1 teskje bakepulver
1 teskje vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
1/4 teskje salt (gjerne Maldon salt)
125 g smør eller kokosolje
1 dl kefir* eller gresk yoghurt

Sunnere sjokoladeglasur
1 plate mørk sjokolade (100 g)
4 spisesjeer honning
2 spiseskjeer kokosolje
Ev en spiselig blomst til pynt. Jeg har brukt kamilleblomster, men stemorsblomster blir også fint. (Husk å bruke usprøytede blomster.)

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Gjør klar et bakebrett med cupcakes-former (ca 7 cm i diameter). Jeg brukte silikonformer. Om du bruker tynne papirformer kan det lønne seg å bruke doble former, slik at de holder formen.

Pisk kokosblomstsukker og egg sammen i en stor skål. (Bruk gjerne en kjøkkenmaskin).

Tilsett de modne bananene i litt mindre biter og rør ved rask hastighet, slik at de blir godt blandet inn.

Bland de tørre ingrediensene. Ha de i skålen.

Smelt smøret. bland med kefir og ha i skålen.

Rør sammen til alt er godt blandet.

Ha røren i muffinsformene. De skal fylles ca 2/3 opp. Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter eller til det så vidt ikke henger røre igjen når du tester med en tannpirker av tre eller en gaffel. Det er bedre at de steker litt for lite enn litt for mye.

La muffinsene avkjøle.

Lag sjokolade glasuren.

Ha sjokoladen i mindre biter. Smelt den i mikrobølgeovnen (30 sekunder om gangen ved full styrke, rør mellom hver gang.) eller i vannbad.

Rør inn honning og kokosolje.

La sjokoladen stå et minutts tid til den ikke er alt for varm, men fortsatt myk.

Ha litt sjokoladeglasur på hver muffins.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kefir er det samme som ymer. Du kan også bruge Creme Fraiche eller lignende.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *