Kjempegod og sunn kake med kiwibær – naturlig uten gluten, mel og egg

Annonse

Denne kaken er så god at man ikke skulle tro den var sunn.

Deilig bunn av cashewnøtter og dadler, toppet med vaniljekesam med moste bringebær og smakfulle og sunne kiwibær.

Den er naturlig glutenfri, uten egg og mel, med bare gode naturlige ingredienser stappfull av god smak.

Har du smakt kiwibær, eller Nergi som de også heter? De smaker enda bedre enn vanlig kiwi, mer smak, friske, søte og gode.

Kiwibær har enda flere c-vitaminer enn appelsiner og inneholder også store mengder av magnesium, serotonin og fiber.

De er på størrelse med store druer og ser ut som en vanlig kiwi, bare i ministørrelse. De har ikke brunt hår på utsiden, men er helt glatte, man kan derfor spise dem hele og slipper å skrelle dem. Du får Kiwibær på Meny, Kiwi og Spar.

Du finner mange gode oppskrifter med Kiwibær her:

Bunnen er litt myk, du får derfor ikke helt perfekte kakestykker, men det gjør ingenting for smaken er kjempegod.

Her får du oppskriften.

Raw kake med vaniljekesam og kiwibær

400 g dadler (15-20 stk alt etter størrelse)
200 g cashewnøtter uten salt.
2 bokser vaniljekesam* (6 dl) Du kan også bruke vanlig kesam og tilsette en teskje vaniljesukker. Gresk yoghurt, eller lettrømme kan også brukes.
1 liten pakke bringebær (en håndfull frosne og tinte bær kan også brukes)
2-3 pakker kiwibær (kan kjøpes hos Meny, Kiwi og Spar)
Litt kokosolje eller annen nøytral olje til å smøre formen (Det gjør at kaken ikke henger så lett fast i formen)

Smør en form, ca 26 cm i diameter med litt kokosolje.

Ha dadler og cashewnøtter i en stor skål. Held over kokende vann og la de stå i ca 10 minutter.

Hell vannet fra og kjør dadlene og cashewnøttene i en foodprosessor til du får en fast masse. Jeg måtte kjøre litt og litt for at ikke min skulle stoppe opp. (jeg delte massen i tre) Hvis den er tørr kan du tilsette litt nøytral olje. For eksempel kokosolje eller lignende.

Press bunnen ut i kantene.

Skjær opp frukten.

Bland Vaniljekesam med moste bringebær.

Ha på vaniljekesam og legg frukten utover paien.

Den er allerbest servert fersk, men den kan også fint oppbevares noen timer i kjøleskapet før servering.

*Info til mine danske læsere: Vaniljekesam er vaniljekvark. Du kan også Creme Fraiche 18 % eller græsk yoghurt.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *