10 gode tips til å forlenge sommeren

Selv om det snart blir både mørkere og kjøligere ute, er det ikke slutt på de gode dagene enda. Det er heldigvis mye vi kan gjøre for å forlenge sommeren. (Bildet over er fra hagen vår).

Her får du 10 gode tips:

1. En overdekket terrasse kan være en god investering
Tak over terrassen eller uteplassen kan forlenge sommeren med flere måneder. Det er ikke alltid så mye som skal til heller, de fleste vil klare å sette opp en enkel takkonstruksjon i løpet av en helg. Klikk her for å se hvilken løsning vi valgte.

2. Et solseil eller en stor parasoll kan gjøre terrassen lunere
Hvis ikke du har mulighet, eller lov, til å bygge tak over terrassen, kan et kraftig solseil eller en stor parasoll være med på å gjøre terrassen lunere, samtidig som det beskytter mot regn.

3. Sørg for le på uteplassen
Vinn kan gjøre det til en kald fornøyelse å være ute. Hvis du sørger for å sette opp en levegg eller en glassvegg der det blåser mest kan du få mange gode utekvelder også selv om det skulle blåse kaldt.

4. Terrassevarmere kan gi mange lune kvelder
Utover sensommeren og høsten kan det fort bli kaldt om kvelden. En god terrassevarmer kan være med på å skape sydenstemning også i september.

5. Lys skaper stemning
Stearinlys i lykter og hengende lyslykter skaper stemning ute også selv om det ikke er så varmt lenger. Ha også gjerne en stor kurv med pledd stående, slik at det er enkelt å finne frem et pledd i stedet for at man må gå inn.

6. Sett opp et drivhus
Noe av det beste vi har gjort for å forlenge sommeren, er å sette opp et drivhus. Da kan man være ute til langt utover høsten og man kan begynne hagesesongen tidlig på våren. Se mer her.

7. Spis utendørs
En god måte å forlenge sommeren på er å spise ute. Finn deg en plass i solen og ta med maten ut.

8. Lag en koselig krok i sensommersola.
Det kan fort dukke flere gode dager eller kvelder og da gjelder det å være klar. Et par gode stoler, varme pledd og myke puter et lunt sted i hagen eller på balkongen kan være alt som trengs.

9. Fortsett grillsesongen
En fin måte å forlenge sommeren på er å ikke slutte å grille bare fordi det har blitt litt kaldere. Fyr opp grillen og lag noe godt, maten kan alltid spises inne om det skulle være for kaldt ute. Men grillmat smaker fortsatt sommer.

10. Velg planter som tåler litt frost
Det er ikke alle planter som tåler kulde like godt, og mange blomster begynner å se kjedelige ut på slutten av sommeren. Kjøp litt nye blomster som tåler frost eller flytt sommerblomstene over i krukker, som du kan ta inn eller flytte til et lunere sted når det trengs. Da kan de være med på å skape sommerstemning i mange uker fremover.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon ?

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *