Deilig myk kladdkake med sjokolademousse og Bounty

Deilig klissete sjokolade-kladdkake, sammen med sjokolademousse og Bounty. Mmm, dette er en kake for alle sjokolade-elskere. Den er også super enkel å lage og kan gjøres ferdig dagen før.

Den er veldig enkel å variere også. Prøv den gjerne med andre typer sjokolade i stedet for Bounty, eller med friske bær som jordbær, bringebær eller blåbær.

Her får du oppskriften:

Kladdkake
150 gram smeltet smør
190 g (1,5 dl) sukker
175 g (1,5 dl) brunt sukker
40 g  (1 dl) bakekakao*
1-2 teskje vaniljesukker
120 g (2 dl) hvetemel
2 egg
1 knivspiss salt

Sjokolademousse
2 1/2 dl kremfløte*
100 g sukker
20 g bakekakao*
1/2 teskje vaniljesukker

Pynt
6 bountysjokolader (3 pakker med to i hver)

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 – 24 cm i diameter. Smør bunn og sider.

Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle.

Ha smøret i en stor skål. Ha resten av ingrediensene til kladdkaken i skålen og rør alt godt sammen. Gjerne i en kjøkkenmaskin, men du kan også gjøre det for hånd med en stor visp.

Hell røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 15-18 minutter.

Det er viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller for lite enn for mye da får du den beste konsistensen.

Ta den ut av ovnen og la den avkjøle.

Sett den gjerne i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig kladdy konsistens.

Hvis mulig kan du gjerne ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering. Slik at selve kaken for romtemperatur før du har på sjokolademoussen. Men du kan også gjøre det enkelt å gjøre alt klart flere timer før og ha den stående i kjøleskap. (Det ender jeg som regel opp med).

Lag sjokolademoussen

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk til du får konsistens som sjokolademousse.

Ha sjokolademoussen over kaken og pynt med biter av Bounty.

Kaken kan gjøres klar flere timer før servering. Den er like god dagen etter.

Rester av kaken kan fint fryses.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. 

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *