Supergode energikuler – perfekt som sunn snacks

Hvis du trenger litt ekstra krutt i beina kan disse energikulene anbefales. 🙂

Passer perfekt som snacks, før trening til deg selv eller barna, eller som litt ekstra godt i matpakken.

Jeg synes også de er et svært godt alternativ om du blir spurt om å ha med noe på et idrettsarrangement på skolen eller lignende.

De er veldig enkle å lage og de holder seg i flere uker.

Bruk gjerne økologiske ingredienser. Oppskriften er også melke- og glutenfri.

Når det gjelder ingredienser er det bare fantasien som setter grenser. Bruk sunne ingredienser og bland med det du selv liker best. Tilsett gjerne proteinpulver, nøtter, tørket frukt, chiafrø, solsikkekjerner eller hva du har lyst til. Dadlene gir sødme og kokosmelken binder det godt sammen, men du kan også bruke cocosa som bindemiddel eller bare honning og litt vann. Eksperimentér gjerne og lag din helt egen vri. 🙂

Energikuler_1

Energikuler

200 g dadler
60 g kokosmasse
25 g rå kakao (bakekakao)
200 g havregryn
1 dl rismelk, kokosmelk eller lignende
2 spiseskjeer flytende honning (Akaciehonning eller lønnesirup)
Kokosmasse til å trille kulene i.

Ha alt i en foodprosessor/kjøkkenmaskin og kjør til du får en masse det kan trilles kuler av. Hvis massen er for myk tilsetter du litt mer havregryn, kokosmasse eller kakao, hvis den er for tørr, tilsetter du litt mer rismelk eller honning.

Form til kuler og trill i kokosmasse.

Oppbevares i kjøleskap. Er holdbar i et par uker, hvis de da varer så lenge. 😉

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Du finner Bloggurat HER.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. De der så gode ut! Synd jeg ikke liker dadler hah!

    1. Du kan for eksemel bruke 100 g Cocosa, kokosolje, 100 g havregryn og litt ekstra honning for sødme. Da slipper du dadler. 🙂