Slik tar du Selfies du faktisk blir fornøyd med

Selfie før og etter

Hvem har ikke lyst til å ta Selfies som man faktisk kan være fornøyd med?

Det er ikke alltid enkelt å ta fine bilder av seg selv. Bildene over er tatt med fem sekunders mellomrom, og viser hvor enkelt det er å ta et dårlig eller et godt bilde. Som fotograf ser jeg alt for ofte at det ikke er motivet det er noe galt med, men måten bildet blir tatt på.

I dag deler jeg derfor hemmelighetene for å ta gode selfies.

Det er enkelt, og alle klarer det!

Ingen av bildene i dette innlegget er redigert.

Hvordan ta gode bilder av seg selv:

Strek ut armene og løft dem litt opp. Snu deg rundt til du finner det beste lyset. Dette er den enkleste måten å få en fin selfie. Når du strekker ut armene unngår du nemlig å få fiskeobjektiv som gjør at ansiktet ditt ser rundt ut. Når du strekker opp armene litt, får du en fin vinkel på ansiktet som gjør at du slipper dobbelthaker, får større øyne og generelt en finere vinkel. Lys er det aller viktigste når du skal ta et godt bilde. Når du snur deg rundt mens du ser inn i kameraet får du det beste ut av lyset du har der du er. Det alene kan gjøre en stor forskjell.

Her får du litt flere tips:

Blogg3591

Pass på at du ikke skygger for deg selv. Her holder jeg kameraet litt for høyt, slik at man tydelig ser skyggen av kameraet på bildet.

Blogg3669

Legg merke til bakgrunnen. En klassisk feil er å få en «hatt» av et tre, en lampe eller lignende. Som her hvor jeg har fått «palmehatt».

Her får du tre gode lys-tips!

Selfie 1

Unngå direkte sollys, det er lite flatterende for huden og gir deg et hardt uttrykk. Få heller solen i håret, som på bildet til høyre. Det gir huden et flott mykt skjær og du slipper å myse mot solen.

Blogg3678

Unngå sidelys. Det er det minst flatterende lyset. Du får rare skygger og den minste ujevnheten i huden kommer frem.

Selfie 2

Det beste lyset er når lyset blir reflektert mot deg. På bildet over har jeg en stor lys bygning foran meg som solen skinner rett på, det gjør at bygningen reflekterer lyset tilbake. På bildet til venstre har jeg bygningen bak meg, det gir skygge i ansiktet. På bildet til høyre har jeg snudd meg 180 grader rundt og har bygningen foran meg.  Det er den eneste forskjellen på de to bildene.

Lykke til med selfiene!

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *