Har du prøvd egg og bacon muffins?

Det er alltid gøy å prøve noe nytt og det ble ekstra gøy da jeg bestemte meg for å teste ut pannekaker med egg og bacon i muffinsformer.

Jeg var spent på hvordan det ville gå, men det gikk over all forventning. Det ble skikkelig godt. En god blanding av tre gode ting. Passer godt til både lunsj eller middag med en god salat til.

Pannekake muffins med egg og bacon
12 stk

Pannekaker:
3,5 dl mel
2,5 dl melk
2 egg
1 spiseskje sukker
2 teskjeer bakepulver
1/2 teskje salt
2-3 spiseskjeer smeltet smør eller nøytral olje (ca 30 gram)

Smeltet smør til formen

12 egg
1 pakke bacon 3-400 gram
Eventuelt litt revet ost
Salt og pepper

Ha alle ingrediensene til pannekakene i en kjøkkenmaskin og pisk dem godt sammen til du får en glatt pannekakerøre. Du kan også bruke en elektrisk håndholdt visp.

Smør formene. Ha litt røre, (litt under halvt full) i hver form. Ha et egg i hver og dryss bacon over. Topp eventuelt med litt revet ost og salt og pepper.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutter eller til egget er slik du ønsker det og baconet er stekt.

Serveres varme rett fra ovnen.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *