10 gode tips til en vellykket piknik

Noe av det koseligste jeg vet er piknik! Særlig pikniker som er enkle å lage og blir til masse kos. I dag deler jeg mine 10 beste tips til en vellykket piknik.

Jeg vet ikke helt hva det er, men det er noe ekstra koselig med det å spise ute og lage god mat som man kan bruke god tid på å kose seg med.

Det er også perfekt å overraske kjæresten med. Det finnes nesten ikke noe mer romantisk enn en piknik for to. Men man trenger slett ikke kjæreste for å lage piknik, det er like hyggelig å overraske familien eller en god venninne.

Mange tenker det er mye jobb å lage en piknik, men det trenger det slett ikke være.

Denne pikniken skylder jeg på et Instagrambilde! Jeg våknet nå i helgen og så litt på Instagram, da jeg kom over et bilde av en koselig brunch.

Jeg var (for en gang skyld) den første som var våken. Jeg bestemte meg derfor for å liste meg opp og overraske resten av familien med en brunch i hagen.

De våknet selvfølgelig før jeg var ferdige. Men jeg sa at de ikke kunne se ut i hagen og ordnet i stand.

Det var utrolig koselig og de ble kjempeglade. Og best av alt. Vi ble liggende på pikniken det meste av dagen!

Det var så fint vær at vi bare ryddet bort maten etter vi var færdige og lå på piknikteppet resten av dagen og leste, hørte musikk og koste oss.

Med vi mener jeg Vegar og jeg, tenåringsbarna våre var raskt avgårde til andre ting, men de kom innom i løpet av dagen.

Kan absolutt anbefales.

Jeg laget en veldig enkel brunch med Gresk jogurt med honning, müsli og bær, litt vannmelon, druer, juice og energikuler.

Det trenger ikke være så komplisert for å bli koselig.

Her får du mine 10 beste tips til en vellykket piknik:

1. Gjør det så stort eller så lite som du har lyst til. En piknik kan være alt fra å ta middagsrestene fra i går med til parken eller stranda, til å feire en spesiell dag med familie og venner.

2. Start med å finne et koselig sted å ha pikniken. Det kan være i en park, et fint sted i naturen, på stranda eller hvorfor ikke ha det i egen hage.

3. Mitt favorittsted å ha piknik er i egen hage. Da er det enkelt å ta med puter, pledd og annet stæsj uten at det blir for mye styr. Denne pikniken laget jeg på trappen ute i hagen. Det er koselig å sitte på en trapp og da hadde vi bra utsyn også.

4. God mat er et must når man skal ha piknik, men man trenger ikke mye forskjellig mat for at det skal bli vellykket. Velg ut noen få retter eller ta bare med ost og kjeks.

5. Gjør gjerne litt ekstra ut av detaljene, som her hvor jeg har brukt et fint fat med en blondeduk lagt over. Det er fort gjort og setter prikken over i-en.

6. Blomster er med på å skape stemning og setter farge på pikniken. Bruk gjerne det du har i hagen. Grønne greiner er også fint.

7. Et stort brett samler pikniken og gir et mer stabilt underlag for tallerkener og glass.

8. Et fint piknikteppe, gjerne tykt slik at man sitter godt, og stoffservietter løfter pikniken til nye høyder. Ha gjerne med sitteputer, da får du ekstra god komfort.

9. Hvis du skal frakte maten til pikniken lønner det seg å velge enkel mat. Min favoritt er å dra innom Mathallen i Oslo, eller en annen delikatessebutikk. Kjøpe masse godsaker som gode oster, godt brød og lignende og ta det med på piknik. På den måten slipper man å lage masse selv på forhånd og man får smakt noe nytt og godt.

10. Tips: Legg flasker halvfulle med vann i fryseren dagen før. Da er det bare å fylle opp med vann, da har du isvann hele dagen.

Da er det bare å lene seg tilbake og nyte pikniken.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *