Kjempegode rundstykker med ost og urter

Runnstykker 3

Disse rundstykkene er utrolig gode. Deilig smak av urter og parmesan gjør dem perfekte sammen med suppe, salat eller annen mat, men de er også kjempegode alene til frokost eller lunsj.

Oppskriften gir tre brett med rundstykker. Det er en stor oppskrift, og du kan enkelt gjøre den mindre, men jeg lager alltid hele, for det er så godt å ha litt ekstra i fryseren.

Runnstykker 2

Rundstykker med parmesan og urter

200 g smør
1 liter lettmelk
50 g gjær
2 teskje salt
2 spiseskje sukker
En stor håndfull hakkede urter, for eksempel oregano, basilikum, persille eller lignende
2 spiseskjeer provence krydder eller andre tørkede urter
150 g fintrevet parmesan ost
1,75 kg hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)
Litt ekstra smør til pensling

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken, rør til blandingen er håndvarm.

Hell melkeblandingen i en bakebolle og tilsett gjær, salt, sukker og urter. Rør til gjæren er oppløst.

Tips: Du kan også tilsette et knust fedd med hvitløk hvis du vil ha hvitløksmak.

Ha i mel og elt godt til du får en god konsistens på deigen. Tilsett det meste av den revne parmesanosten, men sett litt til side til å ha på toppen av rundstykkene.

La deigen heve under lokk, eller med et rent tørkehåndkle over, et varmt sted i ca 40 minutter.

Kna deigen sammen og lag rundstykker som legges i muffinsbrett av metall eller på tre bakebrett. La deigen etterheve i ca 30 minutter under plastfilm.

Pensle rundstykkene med smeltet smør og dryss med revet parmesan.

Stek alle tre brett med varmluft 200 grader i 10-15 minutter eller til rundstykkene er gylne.

De egner seg svært godt til å fryse ned.

De er ekstra gode lune. Server dem derfor gjerne rett fra ovnen. Eller lun dem litt i ovnen før servering.

Runnstykker 1

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *