Verdens beste Oreokake med kladdkakebunn

Har du prøvd Oreokake med kladdkakebunn? Oh my God, det er virkelig sykt godt. Deilig klissete sjokoladekake lagt sammen med sjokolademousse, Oreokrem og krem. Den må du bare prøve!

Kladdkaken kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskap.

Kaken kan også fint legges sammen dagen før. Den holder seg godt.

Her får du oppskriften:

Kladdkake
150 gram smeltet smør
190 g (1,5 dl) sukker
175 g (1,5 dl) brunt sukker
40 g  (1 dl) bakekakao*
1-2 teskje vaniljesukker
120 g (2 dl) hvetemel
2 egg
1 knivspiss salt

Sjokolademousse
2 1/2 dl kremfløte*
100 g sukker
20 g bakekakao*
1/2 teskje vaniljesukker

Oreofyll og kremfyll
225 g Philadelphia kremost naturell
2,5 dl melis*
7 Oreokjeks ca 75 g
3 dl kremfløte*
1 teskje vaniljesukker

Pynt
9 Oreokjeks

Start med å lage kladdkaken:

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 – 24 cm i diameter. Smør bunn og sider.

Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle.

Ha smøret i en stor skål. Ha resten av ingrediensene til kladdkaken i skålen og rør alt godt sammen. Gjerne i en kjøkkenmaskin, men du kan også gjøre det for hånd med en stor visp.

Hell røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 15-18 minutter.

Det er viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller for lite enn for mye da får du den beste konsistensen.

Ta den ut av ovnen og la den avkjøle.

Sett den gjerne i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig kladdy konsistens.

Lag sjokolademoussen

Ha alle ingrediensene til sjokolademoussen i en kjøkkenmaskin og pisk til du får konsistens som sjokolademousse.

Ha sjokolademoussen over kaken.

Lag Oreofyllet og kremfyllet:

Miks kremosten med melis til en luftig masse. Ha det i en egen skål.

Stivpisk kremfløten (3 dl), bland ca. en tredjedel av kremen med kremostblandingen og 7 knuste Oreokjeks.

Bland ­resten av kremen med vaniljesukker. Ha først Oreofyllet og så kremfyllet på kaken.

La kaken stå kaldt til den skal serveres.

Rett før servering pynter du med hele Oreokjeks. (Ellers kan kjeksene bli myke).

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Melis er flormelis og kremfløte er piskefløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *