10 gode tips til deg som skal sette opp lekehus

Butikk, bakeri, lemonadebod, hemmelig prinsesseklubb – det er ikke grenser for hva et slikt lite hus kan trylles om til.

Jeg hadde det veldig moro da jeg innredet lekehus til barna, og det ble et hus de har hatt svært stor glede av. Selvfølgelig ser det ikke ut som på bildene hele tiden, men du verden så mye moro de har hatt der.

Her er mine 10 beste tips når du skal lage drømmehuset til barna:

10 gode tips til lekehuset

1. La barna bestemme. Finn ut hva slags lekestue de ønsker seg. Drømmer de om en tøff hytte med plass til å lage sølekaker og moro, eller er drømmen et prinsessehus man kan invitere til teselskap i?

2. Bruk god tid på å planlegge. De fleste setter inn et par møbler og ferdig med det. Hvis du planlegger litt får du mye mer ut av lekestuen.

3. Bestem deg for et tema eller en stil. Celina ønsket seg en prinsessedrøm og jeg hadde det kjempemoro med å innrede.

4. La det være et felles prosjekt. Ta barnet eller barna dine med på moroa. La dem være med og bestemme hva som skal være i huset og la dem være med på å lage ting.

5. Finn en fargeskala. Det er enklere å få det fint om du velger 2-3 farger som du holder deg til.

6. Aksepter at det blir rotete. Barn skal få lov til å være barn. La dem derfor holde på og ha det morsomt. Det er tross alt det viktigste.

7. Ha gjerne gress på taket. Det er veldig enkelt å holde og ser dekorativt ut.

8. Gjør det også gjerne litt hyggelig utenfor lekestuen. Noen krukker med blomster og noen små hagemøbler kan være prikken over i-en.

9. Styr unna ferdige kostbare minimøbler. Vær heller litt kreativ og bruk vanlige møbler på en ny måte. Se hva du har fra før, mye gies også bort på Finn.no.

10 Rydd sammen med barna når de er ferdige med å leke for dagen. Det er fin læring og da er det hyggelig til neste gang de kommer.

Lekestuen er kjøpt som et samlesett i et byggevarehus, den er malt hvit og har fått gress på taket. Utover sommeren vokser gresset og gir huset ”hår” som Celina kaller det.

Slik lykkes du med gresstak:
Sørg for godt med jord, helst minimum 10 cm over hele taket. Vi har brukt ferdigplen. Det ble lagt på noen timer og holder seg fint. Hvis det er tørt kan det trenge litt ekstra vann i løpet av sommeren. Vi brukte taket som fulgte med huset, det var vanlig takpapp.

Tips: Dryss gjerne et brev med frø fra sommerblomster over taket. Da vil du bli belønnet med en liten blomstereng på taket utover sommeren.

Dukkestuen er innredet i hvitt og rosa, velger man to farger som et utgangspunkt, er det enkelt å få en fin helhet. ”Sofaene”, som også fint kan brukes som senger, er entrémøbler fra Skeidar. Kurvene under gir praktisk oppbevaringsplass. Bordet er fra IKEA, ”liftgardinet” er en stoffserviett som er festet med små spikrer.

Tips: Lag puter av to stoffservietter som du syr sammen. Enklere blir det ikke. 

I en liten krok av lekehuset er det innredet et lite kjøkken. Det søte skapet i akkurat passe størrelse er kjøpt brukt. Komfyren er laget av et nattbord fra IKEA, som har fått malt på fire kokeplater.

”Baderomsmøblet” er en gammel trekasse som er malt hvit. Det rosa blomstrede forhenget skjuler ting og tang. Det lille speilet med praktiske kroker er fra Jysk.

Tips: Bruk en stålbolle som vask. Denne er fra IKEA til kr. 19,-. Det ser ut som en vaskeekte designvask.

Det er ikke mye som skal til for å invitere til engelsk ”te-selskap”. Frukt er deilig forfriskende og agurke- og prinsessesandwich gjør festen til en sikker suksess.

Velkommen inn!

Etter en lang dag som prinsesse, er det på tide å slappe av litt.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

4 kommentarer

 1. Lene S. Amundsen

  Hei
  Fantastisk lekestue! Jeg ønsker å gjøre noe lignende. Jeg lurer derfor på hvordan du har festet hylla på veggen over kjøkkenet, for veggene ser tynne ut?
  Mvh Lene

  1. Tusen takk. De er skrudd inn i veggen på vanlig måte. Det gikk helt fint.
   Vennlig hilsen
   Franciska 🙂

 2. Sindre B

  Hei,
  Hva er terrassegulvet på utsiden av lekestuen behandlet med?

  1. Hei Sindre
   Det er ikke behandlet med noe spesielt. Det har fått samme maling som resten av lekehuset.
   Vennlig hilsen
   Franciska 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *