Verdens beste sjokoladefondant

Er du glad i sjokoladefondant?

Det er uten tvil noe av det beste jeg vet! Denne oppskriften har jeg hatt i mer enn 20 år, og det er etter min mening Verdens beste sjokoladefondant.

Men jeg klarer ikke helt å bestemme meg om det er best med nypisket krem eller en god vaniljeis. Begge deler er kjempegodt.

Jeg må ha bær til, blåbær gir en flott farge til den mørke sjokoladen og gir en kjempegod smak. Men bringebær og jordbær er også skikkelig godt.

Mmm, nå fikk jeg lyst på sjokoladefondant.

Perfekt å servere som en god avslutning på en god middag. Det meste kan gjøres klart i god tid.

Her får du oppskriften:

Verdens beste sjokoladefondant
6 stk

Sjokoladefondant
4 egg
60 g sukker
200 g mørk sjokolade
180 g smør
80 g hvetemel

Tilbehør
Pisket krem* eller is
Bær, blåbær, jordbær, bringebær er godt til.

Pynt
Litt bakekakao*

Sett ovnen på 200 grader.

Ha sukker og egg i en stor skål, pisk sammen.

Hakk sjokoladen i mindre biter.

Smelt smøret i mikrobølgeovn eller i en kasserolle. Ha den hakkede sjokoladen i smøret og rør til sjokoladen smelter.

Ha sjokoladeblandingen i skålen med egg og sukker. Tilsett mel og rør alt godt sammen.

Fyll røren i stive store muffinsformer. Jeg pleier å ha to stk om gangen, slik at de blir ekstra stive.

Stekes midt i ovnen med varmluft eller over- og undervarme.

Hele hemmeligheten med Sjokoladefondant er å ikke steke dem for mye. Følg derfor godt med.

Jeg tar dem ut av ovnen så snart topp og sider er blitt faste. Det er bedre å steke dem for lite enn for mye.

Serveres med is eller pisket krem og bær.

Gjør klar tallerkener med tilbehør før du steker sjokoladefondantene, da er det enklere å servere med en gang de er tatt ut av ovnen.

Tips: Hvis du ønsker å gjøre alt klart før gjestene kommer og bare steke opp rett før servering, kan du la røren stå i kjøleskapet. Bare ta den frem en times tid før servering slik at den får romtemperatur før du steker dem. Da får du best resultat. Ovnen må være 200 grader varm før du setter dem inn.

Hvis du skulle glemme å ta frem røren, går det bra det også, da steker du dem bare litt ekstra.

Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Pisket krem er flødeskum.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar

  1. Happy sunday ..love Ria