Sunne sjokolademuffins – perfekte kaker til skole eller barnehage

Skal du ha med kake til skoleavslutning eller bursdag i barnehagen eller på skolen?

Da er disse små sjokolademuffinsene perfekte. De smaker kjempegodt men er langt sunnere enn andre kaker. Enkle å lage er de også.

Jeg lager dem som minimuffins, barna elsker det og så er det mye enklere å spise for små fingre.

De kan fint lages dagen før, eller opp til et par uker før, da må de bare fryses før de får på toppingen.

Her får du oppskriften:

Skikkelig gode sunne mini sjokolademuffins
30 – 35 mini muffins

125 g kokosblomstsukker
4 egg
2 store modne bananer (ca 250 g)
200 g økologisk spelt hvetemel (Du kan bruke glutenfritt mel om du ønsker en glutenfri variant)
50 g bakekakao*
1 teskje bakepulver
1 teskje vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
1/4 teskje salt (gjerne Maldon salt)
125 g smør eller kokosolje
1 dl kefir* eller gresk yoghurt

Sunn sjokoladeglasur
1 plate mørk sjokolade (100 g)
4 spisesjeer honning
2 spiseskjeer kokosolje
ev litt revet kokos (kokosmasse) til pynt

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Gjør klar et eller flere bakebrett med små muffinsformer (ca 4 cm i diameter).

Pisk kokosblomstsukker og egg sammen i en stor skål. (Bruk gjerne en kjøkkenmaskin).

Tilsett de modne bananene i litt mindre biter og rør ved rask hastighet, slik at de blir godt blandet inn.

Bland de tørre ingrediensene. Ha de i skålen.

Smelt smøret. bland med kefir og ha i skålen.

Rør sammen til alt er godt blandet.

Ha røren i muffinsformene. De skal fylles ca 2/3 opp. Stekes midt i ovnen i 7-8 minutter eller til det så vidt ikke henger røre igjen når du tester med en tannpirker av tre eller en gaffel. Det er bedre at de steker litt for lite enn litt for mye.

La muffinsene avkjøle.

Lag sjokolade glasuren.

Ha sjokoladen i mindre biter. Smelt den i mikrobølgeovnen (30 sekunder om gangen ved full styrke, rør mellom hver gang.) eller i vannbad.

Rør inn honning og kokosolje.

La sjokoladen stå et minutts tid til den ikke er alt for varm, men fortsatt myk.

Ha litt sjokoladeglasur på hver muffins og topp med litt revet kokos.

Jeg pleier å pakke dem i en stor rektangulær kakeform med lokk. Da får man plass til mange, de holder seg på plass og de er enkle å transportere.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kefir er det samme som ymer. Du kan også bruge Creme Fraiche eller lignende.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Hvor har du kjøpt muffinsformene?

    1. Hei
      Jeg mener de er kjøpt på Kremmerhuset.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂