10 gode tips til deg som skal ha konfirmasjon

Annonse

Nå i helgen var det dobbel konfirmasjon her. For en dag!

Det var meldt regn og vind flere dager i forveien og vi var veldig spente på hvordan det skulle gå. Heldigvis gikk det veldig bra. Det regnet litt på formiddagen, men det meste av dagen var det sol og fint vær.

Her er dagens konfirmanter. (Foto: Miriam Sundbye).

Vi har dekket bordene med fantastisk vintage servise, duker, bestikk, glass, vaser og mye mer fra Table Tales. Det gjorde virkelig en stor forskjell og gjorde at vi kunne dekke et helt unikt bord.

Jeg er så glad for at vi valgte naturfargede linduker og stoffservietter. Det gjorde at det ble et uformelt, men samtidig elegant bord. Table Tales leverte alle duker og servietter ferdig klar til bruk.

Vi fikk også låne et helt fantastisk kaffeservise. Ekstra sjarmerende at ikke alt er likt. (Foto: Marianne Haga Kinder.)

Etter festen var ferdig var det bare å skrape bort kakerester og diverse og sette alt i kassene som de kom i. Super enkelt.

Table Tales er startet av Margrete Leite Andersen. Margrete har mange års erfaring som lidenskapelig vintagesamler, skattejeger, bordstylingentusiast og stemningsskaper. Med seg på laget har hun ulike samarbeidspartnere innen styling og design, blomster, trykksaker. De leier ut vakre vintageserviser, glass, bestikk, duker og alt man trenger for å dekke et unikt bord.

De har utrolig mye fint. Om du har planer om å lage et selskap utenom det vanlige. Vil jeg derfor anbefale deg å ta en titt.

Med det ustabile været som var meldt (og som det nesten alltid er i Norge). Var vi veldig glade for at vi valgte å sette opp telt. Teltet, samt bord og stoler er fra Bedre Teltutleie.

Siden vi valgte å ha konfirmasjonen hjemme, var det mye som skulle gjøres, men det gikk over all forventning. Jeg måtte til og med ringe til to venninner som skulle komme og hjelpe oss dagen før, for å si at de ikke trengte å komme. Vi hadde alt klar i god tid.

Det å arrangere konfirmasjon kan enten bli gøy og hyggelig eller stress og mas. Her får du mine 10 beste tips til en koselig feiring.

10 gode tips til deg som skal ha konfirmasjon

1. Planlegg alt i god tid

Det er kanskje en selvfølge. Men hver gang jeg arrangerer noe stort er det planleggingen som gjør hele forskjellen på om det blir en god eller stresset tid. Beregn mye lenger tid til alt og gjør klar selv de små tingene i god tid. Da går det bra.

2. Ta imot hjelp

Familie og venner synes ofte det er koselig å kunne bidra, ta derfor imot hjelpen du blir tilbudt og spør gjerne. En god venninne av meg laget skikkelig god ostekake, svigermor bakte Verdens beste Daim-iskake, en annen venninne tok bilder av barna og en annen tok bilder underveis av gjester og alt som skjedde. Det var en kjempe hjelp og gjorde at vi kunne slappe mye mer av underveis. Det kan også være lurt å leie inn serveringshjelp.

3. Ønsker du profesjonelle bilder?

Det er mange hobbyfotografer som ønsker flere bilder til porteføljen sin. Hør gjerne om det er noen som kjenner en slik. Er du heldig, tar disse bilder gratis eller til en rimeligere pris enn en profesjonell fotograf ville gjort.

4. La de ha med venner

Celina og Alexander fikk lov til å ha med fire venner hver. Det gjorde at det også ble en veldig koselig fest for dem. Kan anbefales.

5. Ha et kult og uformelt innslag

Jeg er kjempeglad for at vi valgte å ha en Foodtruck i konfirmasjonen. Vi valgte Streetalia Foodtruck, og har bare godt å si om dem. Det var utrolig hyggelige fra første stund og ga kjempebra service. Da vi spurte barna dagen etter hva de syntes var det beste svarte begge: Maten og Food-trucken. Det skapte god stemning, maten ble laget helt ferskt og var utrolig god og vi slapp å gjøre noe når det gjaldt mat. De kjørte rett inn på gårdsplassen, serverte maten og var der noen timer og dro igjen. Ikke noe søl, ikke noe oppvask og rydding. De tok seg av alt. Jeg lager et eget innlegg om foodtrucken senere, slik at du kan se mer.

6. Lag personlige bordkort

En veldig enkel men veldig hyggelig måte å lage bordkort på er å få printet opp et bilde av konfirmanten som barn og skrive Velkommen til xxxxs konfirmasjon. Slik så bordkortene våre ut. Vi skrev navnet til gjestene nederst på hvert kort. Jeg var også i en konfirmasjon der de hadde printet ut bilde av gjestene sammen med konfirmanten som bordkort. Det er også en god idé om man har bilder av alle.

7. Ha en quiz om konfirmanten

Dette er noe av det beste vi gjorde. Vi skrev ned de morsomste historiene fra barna var små og laget en quiz mens gjestene fikk kaffe og kake. Det var en hyggelig måte å få fortalt artige historier og det ble veldig underholdende og skapte god stemning. Ha gjerne to svaralternativ og be gjestene om å rekke opp hånda om svaret er det ene eller det andre.

8. Ikke bry deg om ikke alt går etter planen

Det vil alltid være noe som ikke går etter planen og det er som regel ikke så farlig. Vi glemte for eksempel å sette Daim-iskaken til svigermor i fryseren, den var derfor ganske tint da den skulle serveres, men hva gjør vel det. Den smakte kjempegodt for det. Ha heller full fokus på alt det som går bra og glem resten.

9. Legg alt av antrekk klar dagen før

Ingen ønsker en kleskrise på konfirmasjonsdagen. Legg derfor alt av antrekk frem dagen før. Prøv det også gjerne, slik at dere er sikker på at alt er i orden.

10. Ikke gjør det alt for formelt

Noe av det beste med å ha en konfirmasjon er at man kan samle familie og venner til en koselig dag. Jeg er utrolig glad for at vi valgte å ha det hjemme i hagen og at vi valgte å ha det litt uformelt. Det var skikkelig god stemning hele dagen og alle koste seg. Det er langt viktigere enn at alt blir «perfekt».

Bonustips – Lag blomsteroppsatsene selv

I stedet for å betale i dyre dommer for ferdige blomsteroppsatser, kan du heller lage dem selv. Det er en fordel å ha flere lave buketter i stedet for noen få høye. (Slik at folk ser hverandre). Vi hadde ca 20 blomsterbuketter som vi satte i syltetøyglass. Vi brukte bjørk og brudespirea fra hagen og rimelige roser. Alle de 20 bukettene kostet bare 500 kr til sammen. Etter festen var over samlet vi flere av dem i en stor champagnekjøler. De står fortsatt fint.

Her er litt flere bilder fra festen:

Litt kaker hører selvfølgelig med. Jeg laget Brownietårn som alltid blir en stor suksess. Klikk her for å få oppskriften.

Veldig koselig at faren min kom helt fra Danmark.

Konfirmantene koste seg. (Foto: Marianne Haga Kinder.)

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

8 kommentarer

 1. Camilla jacobsson

  Hei. Bare et lite hjertesukk fra en stakkars blomsterdekoratør. Du leier inn- telt- servise- duker- vaser- foodtruck og sparer tydelig ikke på noe-(og jeg skjønner at du er sponset) – før det kommer til blomster. Her anbefaler du folk å gjøre det selv istedenfor å betale i dyre dommer. Jeg tror at om man regner litt på det er det ikke blomstene som gjør det store utslaget i konfirmasjonen du hadde økonomisk. Å anbefale folk å ikke handle hos oss derimot, det gjør faktisk et stort utslag for oss små blomsterbutikker, som har større og større konkurranse fra matvarekjeder og andre aktører som selger ut nærmest til innkjøpspris.
  Vi er en utdøende bransje og er du ikke enig i at det ville være leit om kommende generasjoner må lage sine egne brudebuketter samt sorgbinderi i begravelsen til en av sine kjære.
  Så vær så snill- tenk på oss som elsker yrket vårt og kjemper for å overleve, neste gang du oppfordrer folk til å ikke betale i «dyre dommer» for ferdige blomsteroppsatser.
  ❤️

  1. Hei Camilla
   Jeg synes det er kjempefint med blomsterbutikker og kjøpte også blomstene her ikke på en matbutikk. Det var ikke meningen å tråkke noen over tærne her. 🙂 En konfirmasjon blir ofte veldig kostbar og ikke alle har råd til å bruke tusenvis av kroner på blomster, det var derfor bare ment som et godt tips. Men man kan selvfølgelig spare på andre ting i stedet.
   Beste hilsen Franciska ❤️

 2. Tone Bye

  Hei ☺️ Måtte inn her for nydelig inspirasjon. Kan jwg spør Hvor brownie fatet er å få tak i?

  1. Hei Tone
   Takk for hyggelige ord.
   Det er fra eBay.
   Du finner det her:
   https://www.ebay.com/itm/372738409291?hash=item56c8f0c34b:g:lYYAAOSwSp5dU6cg
   Vennlig hilsen
   Franciska 🙂

 3. Lena Pedersen

  Hei😊
  Jeg planlegger å lage konfirmasjonskaken selv, har du tips til en kakeoppskrift? Ønsker en litt høy kake😊

  1. Hei Lena
   Det er jo så mange gode kaker, det kommer veldig an på hva konfirmanten liker av kaker etc. Jeg vil anbefale deg å se mer her: https://www.franciskasvakreverden.no/category/kaker/ Da finner du en oversikt over mange ulike kaker.
   Masse lykke til. 🙂

 4. Vil virkelig anbefale å ha photobooth til konfirmasjonen slik at konfirmanten og familie får en opplevelse sammen. Eksempelvis http://www.minselfie.no 🙂

  1. Bra tips😊

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *