Dette var kjempesmart!

Annonse

Hva gjør man når man er så gammel at det med mobiltelefoner, nettbrett og sosiale medier er noe man ikke skjønner?

Hva gjør man når familien og samfunnet ellers er digitalt, når man selv har nok med å skjønne hvordan komfyren fungerer?

I Norge er mer enn 680 000 mennesker plaget av ensomhet! Det er mange det. Alt for mange!

Jeg har derfor valgt å takke ja til å fortelle om et helt nytt norsk produkt som kan gjøre noe med akkurat det!

Ingen mennesker burde sitte og være ensom alene. Dette er noe vi alle har et ansvar for å gjøre noe med.

Jeg skjønner at det ikke alltid er så enkelt, hverdagen tar oss og ofte kan det være mange mil til de som sitter ensomme.

Men nå finnes det noe som kan la både bestemor og bestefar ta del i livet til resten av familien på en veldig enkel og lettforståelig måte.

KOMP lar digitale barn og barnebarn sende bilder, meldinger og gjennomføre videosamtaler med sine analoge besteforeldre.

Her ser du hvordan KOMP fungerer:

KOMP kan kjøpes blant annet på Elkjøp. Klikk her for å se mer.

Noen ting i livet er konstante, kjærlighet til familien, ønsket om kontakt og frustrasjon over ting man ikke får til. Og noen ting endrer seg, det kan bli vanskeligere å huske passord, bruke touchskjerm, ikke minst å forholde seg til kronglete brukergrensesnitt. Samtidig foregår mer og mer av kontakten mellom familie og venner nettopp gjennom digitale kanaler. Det fører til at noen faller utenfor.

KOMP krever ingen digitale forkunnskaper og er veldig enkel å bruke.

Ensomhet er et folkehelseproblem, og mangel på et sosialt kontaktnett har negative konsekvenser for både fysisk og mental helse. Derfor vil det å hjelpe mennesker ut av ensomhet ha en positiv effekt på de samme aspektene av menneskers velvære, fra hode til hjerte.

Hva gjør KOMP unik?

Som teknologisk erfarne mennesker, er det lett å tenke at det å bruke smarttelefoner og nettbrett kommer naturlig, at digitale hjelpemidler nærmest er en forlengelse av både kropp og sinn. Det er de ikke. Smarttelefoner og nettbrett er skapt for massene, ikke for mennesker med kognitiv eller fysisk funksjonsnedsettelse. KOMP er skapt for og med seniorer.

KOMP er laget av No Isolation, som er en norsk oppstartsbedrift grunnlagt i oktober 2015. Oppdraget deres er å redusere ufrivillig ensomhet og sosial isolasjon gjennom å utvikle kommunikasjonsløsninger som hjelper de som er rammet.

Steg for steg jobber de mot å utslette ufrivillig ensomhet og sosial isolasjon. Dette er globale problemer som rammer hvem som helst, og de vokser raskt for å møte etterspørselen og for å bekjempe ensomhet på en større skala.

No Isolation har talentfulle og dedikerte ansatte spredt ut over tre kontorer: Oslo, Amsterdam og London.

Foto: No Isolation

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Har du lyst på boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *