Det ble skikkelig kake katastrofe!

Mamma, tror du Tante Fiska* vil bake kake til konfirmasjonen min? Hun som har vunnet Kakekrigen og alt.

Selvfølgelig klarer man ikke å si nei til noe slikt, så da Maria, som er datteren til en svært god venninne av meg, skulle konfirmeres, stilte jeg selvfølgelig med kake.

Det var bare ett lite problem!

Jeg valgte å bake sjokoladekake med karamelliserte poppkorn, (du finner oppskriften HER). Den skulle se ut omtrent som på bildet over:

Det er en super kake å lage til en slik anledning, siden det meste kan gjøres ferdig dagen før, og den er enkel å transportere (!).

Men jeg måtte selvfølgelig tukle med oppskriften. Jeg tenkte det kunne bli ekstra godt å dynke bunnene i Dulce de Leche (søt kondensert melk). Det var veldig godt det, men det gjorde også at bunnene begynte å falle litt fra hverandre i kantene. Jeg var derfor nødt til å dekke sidene med krem, for at det skulle se noenlunde presentabelt ut. Kaken kom derfor til å se slik ut:

Jeg var veldig godt fornøyd, og synes jeg hadde klart å maskere kaken svært godt. Jeg pakket den derfor i Kakeformen og vi dro avgårde.

Men det jeg ikke hadde tenkt på, var at siden bunnene ikke var helt stødige, så var det ikke en så veldig god ide å ta kaken med på kjøretur en times tid.

Det var ikke bare en dårlig idé, det var en skikkelig dårlig idé!

Selv om Vegar kjørte så forsiktig han bare kunne og jeg hadde kaken på fanget, så sklei den mer og mer fra hverandre. Allerede etter ti minuters kjøretid, så jeg at dette kom til å gå galt. Skikkelig galt!

Slik så kaken ut da vi kom frem!! Fullstendig katastrofe!

Kaken hadde flyttet seg fra den ene siden av fatet til den andre og fullstendig skilt lag med kremen rundt. Nå var gode råd dyre.

Jeg må innrømme jeg var i tvil om jeg skulle klare å fikse den, men jeg måtte jo bare. Ikke fikk jeg gjort noe med én gang heller, for jeg hadde (selvfølgelig) sagt ja til å fotografere konfirmanten også. Er det mulig!

Men jeg fikk satt den på kjølerom, og etter en times tid fikk jeg endelig tid til å se nærmere på takraset.

Jeg fjernet forsiktig poppkornene. La de på en tallerken og fikk forsiktig tatt bort det som var av krem som enda ikke var blitt most sammen med kaken.

Jeg fikk dratt kaken inn på midten av fatet. Fikk lagt kremen rundt og til slutt fikk alle poppkornene plass på toppen av kaken.

Hva synes du? Her er sluttresultatet. 🙂

*Det er som regel bare søtt når små barn ikke klarer å si navnet ditt, men ikke fullt så søtt når Tante Franciska blir til Tante F.tta. Hjelp! Vi fikk raskt gjort det om til Tante Fiska, som jeg nå blir kalt av hele familien. 😉

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Har du lyst på boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

8 kommentarer

 1. Den så helt nydelig ut! sånn skal jeg prøve å bake

  1. Tusen takk Linda. Den er skikkelig god. 🙂

 2. Berit E. L.

  OMG! Tror jeg hadde begynt å gråte hvis det hadde skjedd meg. Mitt mareritt når jeg frakter kaker, er at noe sånt skal skje. Men for en fantastisk redningsaksjon! All ære til deg.

  1. Tusen takk Berit. Ja, det var litt av en kakekatastrofe, det meste kan heldigvis reddes. 🙂

 3. Janne Krutnes

  Ler godt av navnet før tante Fiska
  Vi hadde en liten nabo før, som kalte oss Jatta og Jola (Janne og Rune), Etter et par år skulle hun øve på å si R…..mamman øvde på Rrrrrrune, datteren prøvde tappert: Rrrrrrumpe

  1. Ha, ha, ha, helt herlig! Ha en super dag Janne! :-))

 4. Bra jobbet tilslutt. Smakte sikkert himmelsk.

  1. Tusen takk. Ja, smaken var heldigvis god 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *