
Når våren og sommeren kommer, er det mange hyggelige anledninger til å samle familie og venner. Pinse, 17. mai, helger, langhelger, bursdager, konfirmasjoner etc.
Hva er vel da bedre enn en oppskrift som gir tre ulike saftige og kjempegode cupcakes med bare én grunnoppskrift?
Med denne oppskriften får du Oreo-cupcakes, sjokolade-cupcakes med Snickers og blåbær-cupcakes.
Det blir ikke mye enklere!
Du kan til og med lage cupcakesene en ukes tid i forveien og fryse dem ned. Frostingen lager du samme dag de skal brukes. De holder seg i flere dager i kjøleskapet når de er ferdig pyntet.
Her får du oppskriften:

1 deig – 3 kjempegode cupcakes
Du får ca 30 cupcakes totalt (eller ca 10 av hver cupcake)
Cupcakes
6 egg
300 g sukker
350 g smør
2 dl rømme eller Creme Fraiche. Du kan også bruke lettrømme eller Creme Fraiche Light
1,5 dl melk
3 teskjeer vaniljeekstrakt eller 3 teskjeer vaniljesukker
600 g mel
3 teskjeer bakepulver
Frosting
350 g mykt smør
450 g melis
3 teskjeer vaniljesukker
350 g Philadelphia kremost naturell
Til blåbær-cupcakesene
2 dl blåbær gjerne frosne
Til Oreo-cupcakesene
10 Oreokjeks
Til Sjokoladecupcakesene med Snickers
30 g bakekakao*
2 Snickers á 50 g
Sett ovnen på 175 grader varmluft. Sett frem middels store cupcakesformer på bakebrett.
Visp egg og sukker til eggedosis. Det tar ca. 5 minutter. Smelt smøret, bland det med rømme, melk og vaniljeekstrakt. Bland mel og bake-pulver godt sammen med en stor visp. Ha de tørre og de våte ingrediensene i eggedosisen på skift. Bland forsiktig sammen med en slikkepott, slik at du beholder luften i røren.
Fyll 2/3 av røren i ca 20 former. Ha blåbær i 10 av dem. (Ikke rør for mye, da kan røren bli blågrå. Bare legg dem forsiktig i og dytt dem litt ned i røren. Ha 40 g bakekakao i resten av røren og fordel den i ca 10 former.
Fyll formene ca. 3/4 fulle. (Det blir ekstra enkelt om du bruker en isskje).
Stekes midt i ovnen på 175 grader varmluft i 10–15 minutter, eller til det ikke lenger fester seg røre til en kakepinne.
Avkjøles på rist med et rent tørkehåndkle over.
Når kakene er helt avkjølte kan du begynne å lage frostingen. Det er samme frosting til alle cupcakesene.
Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt.
Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp.
Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott, til du har en jevn og myk frosting.
Ha frostingen i en sprøytepose med stor stjernetipp. La den evt. stå noen minutter i kjøleskapet hvis den er veldig myk.
Tips: Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle.
Ha frostingen i en pose med stjernetipp og lag et fint mønster på toppen av hver cupcake.

Pynt sjokoladecupcakesene med skiver av Snickers.

og Oreo-cupcaksene med kvarte og knuste Oreokjeks.

Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.
