
Skal du ha besøk på 17. mai?
En deilig frokost/brunch med amerikanske pannekaker, fruktspyd og masse deilig tilbehør passer perfekt.
Alt kan forberedes i god tid!
Halve moroa er å pynte pannekakene, det er derfor fint at de ikke er altfor store. Små amerikanske pannekaker passer perfekt. Pannekakene stekes dagen før og varmes 10-15 minutter i ovnen på 100 grader før servering. Pakk dem inn i aluminiumsfolie slik at de ikke blir tørre.
Oppskriften er til ca 4 personer.

Amerikanske pannekaker
4 egg
5 dl lettmelk
100 g smeltet smør
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts natron (kan utelates, men gjør pannekakene mer fluffy)
3 ss sukker
1/2 ts salt
Visp eggene med melk og smeltet smør (hvis du vil ha ekstra luftige pannekaker, kan du vispe eggehvitene for seg og forsiktig ha dem i røren helt på slutten).
Bland alle de tørre ingrediensene, og tilsett mens du rører jevnt.
La pannekakerøren svelle i ca. 15 minutter før du steker den.
Stekes med litt smør.

Melkeglass med sjokoladekant
Disse melkeglassene blir garantert populære. Du lager dem enkelt ved å dyppe glass først i smeltet sjokolade, så i fargerikt strøssel. (Tips: Det er enklere å få sjokoladen til å sitte hvis glasset er litt kaldt fra før.)

Fargerike fruktspydd
Lag gjerne litt fruktspydd også. De er fine å se på og det er godt med litt friskt ved siden av pannekakene. Her har jeg brukt honning-, cantaloupe- og vannmelon.

Tilbehør til pannekakene
Sett frem skåler med bær, nøtter, syltetøy, kokos og lignende. Da kan gjestene enkelt lage sine egne pannekaker. Sprøstekt bacon er også godt til.
Sirup hører med
Amerikanske pannekaker serveres vanligvis med sirup. Lønnesirup er det som er mest brukt, men sirup med smak av karamell eller sjokolade er også godt. Du kan også bruke flytende honning.
Enkel hjemmelaget sjokoladesirup
Du kan enkelt lage din egen hjemmelagde sjokoladesirup ved å blande sirup eller akasiehonning med litt sjokoladesaus. Smak deg frem til ønsket blandingsforhold.
