Har du planer om å bake til 17. mai?

Kake til 17. mai

Da kan jeg anbefale denne kaken!

Det meste kan gjøres ferdig god tid i forveien, den har kjempegod smak av bær, sjokoladebiter og marengs sammen med pisket krem, og den har fine 17. mai-farger. Bunnene kan lages flere dager i forveien.

17. mai-kake med marengs, bær og skivede mandler
(til 10 personer)

Marengs
6 eggehviter
1/4 teskje salt
375 g sukker
3 teskjeer Maizena
1 teskje eddik
150 g skivede mandler

Fyll
6 dl kremfløte
3 spiseskjeer melis*
250 g bringebær*
200 g blåbær
100 g hakket mørk sjokolade
(eller andre bær)

Sett stekeovnen på 110 grader. Bruk over og undervarme. (Vær obs på at den skal settes ned til 100 grader når du setter marengsen i ovnen.)

Tegn tre sirkler på et bakepapir med en diameter på 21, 18 og 15 cm.

Ha eggehvitene og salt i en bolle. Pass på at bollen er helt ren og at du ikke får med eggeplomme. (Det gjør at marengsen ikke vil stivne). Pisk eggehvitene på lav hastighet til de skummer. Når skummet begynner å stivne tilsetter du sukkeret litt av gangen samt Maizena og eddik. Pisk til du får en myk og blank marengs og alt sukkeret er oppløst. Det tar ca 10 minutter.

Spre marengsen utover de tre sirklene. Strø de skivede mandlene over.

Sett gradene på stekeovnen ned til 100 grader. Stek marengsen ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med døren litt på gløtt. (bruk eventuelt en gryteskje eller lignende.) Du kan lage bunnen flere dager i forveien. Jeg pleier å oppbevare den i stekeovnen.

Pisk fløten til krem sammen med melisen. Mos ca halvparten av bærene med en gaffel og vend inn i kremen sammen med hakket sjokolade. Kaken bør legges sammen tidligst 1/2 time før servering, ellers kan bunnene bli myke. Hvis du får krem tilovers kan den serveres til.

Ta frem den første marengsbunnen, legg på krem, ta på neste bunn og dytt inn resten av bærene på siden av kaken.

*Info til mine danske læsere: Melis er flormelis. Bringebær er hindbær.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *