Perfekt til 17. mai – Brownies på pinne i rødt, hvitt og blått

17. mai brownie_05

17. mai er ikke langt unna. Hvis du har lyst til å lage noe som garantert blir populært, kan jeg anbefale disse spydene i rødt hvitt og blått.

Det er alltid de som blir først borte av alle kakene vi setter frem, og barna elsker dem!

Dette er favorittoppskriften min på Brownie. Det tar ikke mye lenger tid å lage enn pose brownie, men den blir utrolig mye bedre!

Verdens beste brownies

3 egg
350 g eller 4 dl sukker
225 g smeltet smør (Jeg bruker alltid meierismør)
175 g eller 3 dl hvetemel
50 g eller 4 spiseskjeer bakekakao* med topp
2 teskjeer vaniljesukker
150 g revet marsipan (litt uvanlig med marsipan i brownies, men det er nettopp det som er den «hemmelige» ingrediensen, som gjør kaken ekstra seig og god. Den smaker ikke marsipan.)
En stor håndfull lett hakkede macademianøtter (kan evt. utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en form på ca 20 x 40 cm.

Rør sammen egg og sukker lett sammen med en stor visp*. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.

Ha den seigtflytende røren i en liten langpanne kledd med bakepapir.

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 – 30 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 15 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. En stor visp er et stort piskeris. 

17. mai spyd
Du får ca 30 spyd (som på bildet)

1 porsjon brownie (se oppskrift over)
3 pakker jordbær
1 stor pakke marshmallows
2 store pakker blåbær
Små grillspyd

Lag spyd med blåbær, jordbær, marshmallows og browniebiter. Legg dem gjerne i en stor plastbeholder, slik at ikke marshmallowene blir tørre.

17. mai brownie_0117. mai brownie_04

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *