Overdådig festkake som alle får til

Har du lyst til å lage en kake som smaker helt himmelsk og ser fantastisk ut, samtidig som den er superenkel å lage? Da kan jeg anbefale denne kaken.

Kjempegod kladdkake som smelter på tunga toppet med luftig krem, friske bær, oreokjeks og makroner. Det blir ikke mye bedre.

Denne kaken klarer alle å lage og den vil garantert bli godt mottatt. Det gjorde den i hvert fall her, jeg laget den til svigermors bursdag.

Her får du oppskriften:

Kladdkake
150 gram smør
190 g (1,5 dl) sukker
175 g (1,5 dl) brunt sukker
40 g  (1 dl) bakekakao*
1-2 teskje vaniljesukker
120 g (2 dl) hvetemel
2 egg
1 knivspiss salt

Pynt
3 dl kremfløte
2 teskjeer vaniljesukker
10-12 makroner (jeg kjøper mine frosne på Rema 1000, synes de er kjempegode)
6 store jordbær
1 pakke bringebær ca 200 g
1 bakke blåbær ca 200 g
7 oreokjeks

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 – 24 cm i diameter. Smør bunn og sider.

Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle.

Ha smøret i en stor skål. Tilsett sukker, brunt sukker, bakekakao, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen.

Tilsett eggene. Ha i melet. Rør til det ikke er klumper.

Hell røren i formen.

Stekes midt i ovnen i 15-18 minutter.

Det er viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller for lite enn for mye da får du den beste konsistensen.

Ta den ut av ovnen og la den avkjøle.

Sett den i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig kladdy konsistens.

Hvis mulig kan du gjerne ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering. Slik at selve kaken for romtemperatur før du har på krem og pynt. Men du kan også gjøre det enkelt å gjøre alt klart flere timer før og ha den stående i kjøleskap. (Det ender jeg som regel opp med).

Pisk fløten til krem. Den skal være ganske stiv, men følg godt med slik at den ikke blir til smør.

Pynt kaken med kremfløte. Ha på jordbær, bringebær, blåbær og knuste oreokjeks. Topp til slutt med makronene. Det skal bugne.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao man bruger til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Bringebær er hindbær, melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Lill-Marit Fredriksen

    Hei. Har tenkt å la denne kaken bli 17 mai-kaken hos oss i år men jeg må lage den i en 26 cm form. Anbefaler du da og doble oppskriften???
    Mvh Lill

  2. Hei Lill
    Jeg hadde ganget oppskriften med 1,5, alternativt doblet den og laget to bunner.
    Vennlig hilsen
    Franciska 🙂

  3. Helt nydelig kake, bakte den til 1. Mai.
    Tenkte å ha den til dessert til helgen, tror du det går fint å fryse bunnen hvis den bakes idag?

  4. Hei Kristin
    Hyggelig å høre. 🙂
    Ja, det går veldig bra å fryse bunnen og ta den frem noen timer før den skal brukes.
    Vennlig hilsen
    Franciska 🙂