Saftige kafémuffins med blåbær og havrecrumble

Deilige store saftige og nybakte blåbærmuffins med havrecrumble. Akkurat som de man får på kafé, bare helt ferske og enda bedre.

Muffins med blåbær og havrecrumble
(ca. 12 store muffins)

Muffinsene holder seg saftige og ferske lenge og smaker utrolig godt. Med havrecrumble på toppen får du den rette kafélooken.

9 dl hvetemel
2,5 ts bakepulver
½ teskje salt
200 g smeltet smør
3,5 dl rørsukker (kan erstattes av vanlig sukker)
3 egg
1 vaniljestang eller 2 teskjeer vaniljesukker
2 dl rømme eller Creme Fraiche
300 g ferske eller frosne blåbær

Havrecrumble:
1,5 dl havregryn
50 g smør
1 teskje sukker

Sett ovnen på 200 ºC.

Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett smeltet smør og rømme eller Creme Fraiche.

Bland de tørre ingrediensene i en egen skål og vend forsiktig i eggeblandingen, litt om gangen.

Vend blåbærene forsiktig i til sist. (Hvis du bruker frosne blåbær er det ekstra viktig å ikke røre for mye, ellers vil du få grå røre.

Ha røren i store muffinsformer av papir. Plasser dem gjerne i metallformer for å holde formen.

Bland ingrediensene til havrecrumble sammen og dryss et par skjeer av den på hver muffins.

Stekes i ca. 20 minutter midt i ovnen. Test med en bakepinne.

Smaker aller best varme, rett fra ovnen, men de holder seg ferske i flere dager.

Egner seg godt til frysing. Varmes gjerne litt før servering.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *