Supergode Brownie cupcakes

fotob_518

Kunsten med cupcakes er å få dem saftige og unngå at de blir tørre. Min favoritt er Brownie-cupcakes som har den samme gode seige konsistensen som brownie, men som er laget i cupcakesformer. Ekstra fine blir de med en god vaniljefrosting og en liten browniebit på toppen.

Du kan steke cupcakesene dagen før og legge på frosting et par timer før.

Verdens beste Brownie cupcakes

Ca 12 store eller 24 vanlige

Cupcakes
6 egg
600 g sukker
250 g god mørk sjokolade
450 g smeltet smør
300 g hvetemel
160 g bakekakao*
4 teskjeer vaniljesukker
300 g revet marsipan

Vaniljefrosting
225 g mykt smør
300 g melis*
1 1/2 teskjeer vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell

Evt. litt sjokoladesaus eller smeltet sjokolade til pynt

Sett ovnen på 175 grader.

Smør en liten langpanne ca 20 x 30 cm, og sett frem cupcakesformer på et bakebrett.

Rør sammen egg og sukker med en stor visp. Ikke rør for mye, det skal ikke bli til eggedosis.

Skjær sjokoladen i mindre biter.

Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av platen og rør inn sjokoladen. Rør til du får en glatt og myk masse.

Ha massen i eggeblandingen i en tynn stråle, mens du rører godt.

Sikt melet i bollen. Bland i alt det tørre til du får en deilig seigtflytende røre.
Tilsett revet marsipan litt om gangen. Rør innimellom, slik at marsipanen blir godt fordelt i røren.

Ha 1/3 del av røren i den lille langpannen. Røren skal være 1 1/2 – 2 cm tykk i langpannen. Ha resten av røren i cupcakesformene. Fyll formene 3/4 fulle.

Stekes ved 175 grader i 20 – 25 minutter.

Følg godt med fra det har gått ca. 15 minutter.

Brownie kan ha en nesten flytende kjerne, stek den derfor heller for lite enn for mye. Så snart sidene, topp og bunn er faste, og midten fortsatt er litt flytende kan du ta ut både langpannen og cupcakesene.

Avkjøles med et rent tørkehåndkle over, slik at kakene beholder fuktigheten. Kan også avkjøles i kjøleskap.

Slik lager du frostingen:

Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt.
Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp.

Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott, til du har en jevn og myk frosting.

Ha frostingen i en sprøytepose med stor stjernetipp. La den evt. stå noen minutter i kjøleskapet hvis den er veldig myk. Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle.

Skjær Brownien fra langpannen i mindre biter, ca. 3 x 3 cm.

Ha frosting på cupcakesene. Start i midten og beveg deg utover. Topp med en liten browniebit og evt. litt browniesmuler. Pynt gjerne med litt smeltet sjokolade eller sjokoladesaus.

*Info til mine danske læsere: Bakekakao er kakao som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Melis er flormelis.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Hei ☺️ Tenkte å teste denne oppskriften til nevøen min sin konfirmasjon på lørdag. Cupcakesene må jeg bake på fredag, men frostingen kan jeg ta lørdag morgen. Dvs. at cupcakesene blir stående (kaldt selvsagt) i flere timer før servering. Går det fint?
    Ser nemlig du skriver at frostingen bør lages like før servering..

    1. Hei Marte
      Det går helt fint å bake dem dagen før, det ville jeg også ha gjort. Du kan legge på frostingen flere timer før, den holder seg helt fint.
      Lykke til.
      Vennlig hilsen
      Franciska 🙂