Små krydderkaker med mokkakrem

Har du lyst til å prøve noe som er skikkelig godt? Da kan jeg anbefale disse saftige små krydderkakene med mokkakrem og knuste mokkakyss. Passer perfekt til en god kopp kaffe.

Små krydderkaker med mokkakrem og knuste mokkakyss
4 små kaker

200 g romtemperert smør
3 dl sukker
3 store egg
425 g hvetemel
1 teskje bakepulver
½ teskje salt
1 teskje malt kanel
1 teskje malt kardemomme
1 teskje malt nellik
1 teskje malt ingefær
3 dl melk

Mokkakrem:
2 dl kremfløte
1 teskje vaniljesukker
litt frysetørket kaffepulver Nescafé eller lignende
20 mokkakyss (minimarengs)

Rør smør og sukker hvitt, tilsett et egg om gangen mens du rører, gjerne med elvisp. Rør sammen de tørre ingrediensene og tilsett vekselvis med melken.

Smør formene godt med smeltet smør og hell røren i formene. Jeg har brukt små metallformer som er ca dobbelt så store som store cupcakesformer. Du kan også bruke cupcakes-former eller en stor form.

Stekes ved 175 grader i 20-30  minutter midt i ovnen. Hvis du bruker små former på størrelse med cupcakesformer kan du halvere steketiden. Hvis du bruker en store form bør kaken stekes lenger. Kjenn etter med en kakepinne og ta kaken ut av ovnen så snart det ikke fester seg røre til stekepinnen. 11

La kakene stå i 10 minutter før de hvelves på et fat.

Pynt de avkjølte kakene med vispet krem blandet med litt kaffepulver. Dryss over knuste mokkakyss.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

2 kommentarer

  1. dette såg godt ut. Er det nordic kakeformer du brukt?

    1. Franciska Munck-Johansen

      Tusen takk. Det stemmer. 🙂
      Beste hilsen
      Franciska 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *