10 gode tips til å skape vårstemning i hjemmet ditt

Sola har begynt å varme, det er vår i lufta og vi går årets aller beste tid i møte.

Det finnes ikke mye bedre enn når både vår og sommer ligger foran oss.

Det betyr også at det er på tide å skape litt vårstemning hjemme.

Her får du 10 gode tips:

1. Start med å fjerne det som gir typiske vinter-assosiasjoner. Det kan være saueskinn, tykke pledd, puter i typiske vinterfarger etc. Pakk dem bort til du igjen trenger dem.

2. En vårrengjøring er med på å skape vårstemning. Det trenger ikke være så veldig omfattende, men det er fint å få tatt en skikkelig utlufting og få dratt frem sofaer og større møbler og få støvsugd godt bak. Nyvaskede vinduer og en grundig gulvvask med grønnsåpe gir også god vårfølelse. Sett på favorittmusikken, da går det som en lek. Avslutt med en stor bukett med tulipaner. Da kan du ikke unngå å komme i vårstemning.

3. Skap litt forandring. Det er ikke alltid så mye som skal til for at det føles nytt. Hva med å prøve å sette sofaen på en annen måte eller bytte rundt på noen av møblene?

4. Nye putetrekk og pledd i vårfarger gir også følelsen av ny stue. Tenk lyse farger, pasteller, blomster og plantemønstre. Kanskje kan du sy nye putetrekk av noe du har fra før, en gardin, sengetøy, en t-skjorte eller lignende.

5. Bytt ut mørke tunge vintergardiner, med lyse lette.

6. Lag nye lysfat. De fleste av oss har ett eller flere lysfat, eller i hvert fall lys på bordet. Lag et vårlig lysfat i lyse farger, da får du raskt vårstemning.

7. Fyll rommene med planter og vårblomster! Gå gjerne ut og se hva du finner ute. Det begynner å bli flere fine vårgreiner å finne nå, eller ta en tur til blomsterbutikken.

8. Finn frem malekosten. Mye kan males og det kan være akkurat det som skal til for å skape litt forandring. Gamle krukker kan bli vårfine med maling i pastellfarger. En stol eller et bord kan også bli nye med litt maling.

9. Gjør uteplassen klar for våren. Gi terrassen en skikkelig vask og finn frem hagemøblene.

10. Plant vårblomster i krukker. Både perleblomster, stemor,  tusenfryd, ranunkler og løkblomster tåler en frostnatt eller to. Sett gjerne krukkene litt lunt inn mot husveggen, da holder de lenger.

Aller viktigst. Ta deg en kaffekopp i vårsola og nytt at vi nå kan se frem til mange gode måneder med lysere og varmere dager og kvelder.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *