Enkel og kjempegod Oreo-iskake

Denne kaken ser flott ut, men den er svært enkel å lage og den smaker utrolig godt. Det er et ekstra pluss at man kan gjøre alt ferdig i god tid før servering. Passer perfekt til bursdager og andre feiringer.

Den kan lages både med god kjøpt is og hjemmelaget is. Her får du oppskriften på hjemmelaget is.

Oreo iskake

75 g smør
2 pakker Oreo-kjeks (28 stk)
1,5 liter god vanilje is
1,5 liter sjokolade is med biter

Ta isen ut av fryseren.

Smelt smøret.

Ta fra en halv pakke Oreo-kjeks til pynt (7 stk).

Knus resten av kjeksene i en blender eller kjøkkenmaskin. Bland dem med det smeltede smøret.

Rør vaniljeisen myk. Ha vaniljeisen i formen, slik at den fyller ca en fjerdedel. Sett formen i fryseren et kvarter eller mer, slik at isen får satt seg.

Rør sjokoladeisen myk og ha den i formen. Ha Oreo-blandingen i, og press den forsiktig ned rundt hele kanten. Topp med et lag med vaniljeis.

Sett formen i fryseren i minst et par timer.

Ta formen ut av fryseren 1/2 – 1 time før servering. Hvis det er vanskelig å få isen ut av formen, kan du senke formen i varmt vann i 10 – 15 sekunder. Gjennta til isen slipper.

Ha et serveringsfat over formen og vend den ut.

Dryss med knuste Oreo-kjeks ved servering.

Tips: Kaken kan lages med alle typer is. Prøv deg gjerne litt frem.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *