
Mange cupcakes-elskere mener at frostingen må være like høy som cupcaksene. Her er det raust med frosting, og i tillegg gjemmer det seg en liten overraskelse, i form av vaniljefyll, inne i kakene.
Nydelige store sjokolade cupcakes, med en herlig vaniljefrosting – både inne i og utenpå.
– Ingvild Høili, kake-elsker, Rygge
Sjokolade cupcakes med vaniljefyll
Ca. 10 – 12 store
Cupcakes
225 g smør
4 egg
100 g lyst rørsukker
300 g sukker
1,5 dl lettrømme*
1 dl melk
1 teskje tørket kaffepulver rørt ut i 2 teskjeer vann
300 g mel
80 g bakekakao*
2 teskjeer vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 teskjeer bakepulver
1/2 teskje salt
Vaniljefrosting
225 g romtemperert smør
300 g melis*
1 1/2 teskje vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell
Pynt
150 g mørk sjokolade i mindre biter
Sett ovnen på 175 grader varmluft. Sett store cupcakesformer på et bakebrett.
Smelt smøret, sett det til side. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, det tar ca. 5 minutter. Bland smeltet smør med lettrømme, melk og kaffepulver rørt ut i vann. Bland de tørre ingrediensene sammen og sikt dem i eggedosisen skiftevis med smør/rømmeblandingen. Ha røren i formene. Fyll formene 3/4 fulle.
Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 20–25 minutter. Test med en kakepinne. Ta ut cupcakesene så snart det ikke henger deig igjen.
Avkjøles på rist med et rent tørkehåndkle over.
Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt.
Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting.
Ha frostingen i en sprøytepose med stor stjernetipp. La den evt. stå noen minutter i kjøleskapet hvis den er veldig myk. Hvis den blir for hard i kjøleskapet er det bare å la den stå fremme til den igjen får romtemperatur.
Når cupcakesene er helt avkjølte lager du en liten fordypning i hver, med en teskje. Ta bort akkurat så mye at du får et lite hulrum. Ta vare på det du tar bort. Fyll hulrommene med frosting og tett igjen med litt av det du tok bort, slik at du får tettet igjen hullet. Ha frosting på hver cupcake. Topp med sjokoladebiter.
*Info til mine danske læsere: Lettrømme er Creme Fraiche Light. Melis er flormelis. Bakekakao er kakao som bruges til bagning altså ikke Oboy eller lignende. Melis er flormelis.
Foto: Franciska Munck-Johansen
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.
