10 gode tips som kan øke verdien på boligen din

Annonse

Det er gøy å gjøre det fint hjemme, men det er ekstra moro om det man gjør samtidig øker verdien på boligen. (Og det blir enklere å få sin bedre halvdel overtalt til å bli med på det hvis man kan vise til at det kan lønne seg på sikt også. 😉

Jeg har derfor spurt Eiendomsmegler Krogsveen om hva de mener er de beste tiltakene man kan gjøre for å øke verdien på boligen, og de hadde mange gode tips å komme med:

10 gode tips som kan øke verdien på boligen din

1. Se på boligen din med nye øyne

Hvis du hadde kommet inn i boligen din for første gang, hva hadde da vært et pluss og hva hadde vært et minus ved den? Få gjerne en venn eller megleren din til å se sammen med deg. Det kan være fint å få noen innspill utenfra.

2. Gjør noe med det som trekker ned inntrykket av boligen

Alle boliger har fordeler og ulemper. Dersom du klarer å gjøre noe med det som trekker ned inntrykket, stiller du sterkere i konkurransen om kjøperne.

3. Sørg for at helhetsinntrykket er bra

Det er noe av det viktigste du kan gjøre. En visuelt tiltrekkende bolig vil være mer verdt enn det motsatte. Det lønner seg å sette opp listene i gangen, feste de løse ledningene og få tapetsert den siste veggen.

4. Fjern gamle gulvtepper

Gamle flekkete ulltepper kan dra ned et ellers godt inntrykk. Fjern dem og legg heller parkett. Det er lønnsomt særlig i mindre rom der utgiften ikke blir den største. Hvis du har et tregulv som kanskje har sett bedre dager kan det være en god investering å få dette slipt.

5. Et ekstra rom kan være et stort pluss

Hvis du ikke har mange rom fra før kan det være lønnsomt å sette opp en lettvegg for å lage for eksempel en sovealkove eller et ekstra rom.

6. Sørg for at taket er tett og ser bra ut

Det er mange som er redd for tak som ikke er i orden. Derfor kan det lønne seg å ta en ekstra sjekk av dette.

7. Hvis det er mye som må gjøres kan det lønne seg å ikke gjøre noe

Hvis du skal selge en eldre bolig som ikke har blitt pusset opp på lenge kan det lønne seg å heller selge den som et oppussingsobjekt i stedet for å gjøre enkle tiltak.

8. Rydding er viktig

Sørg for å gjøre en skikkelig rydding og grundig vask av boligen. Ta bort alt som ikke bidrar til å gjøre et godt inntrykk. For eksempel overfylte aviskurver, leker i stua og personlige ting på badet.

9. Hagen teller

Rydd godt og sørg for at hagen gir et godt førsteinntrykk. Det kan også lønne seg å gi hagen et lite løft. Klikk her for å få 5 gode tips til en flott gressplen. Klikk HER for å få 5 gode tips til å få en flott gressplen. Klikk HER for å få flere gode hagetips.

10. Sørg for god stemning når du har visning

Fyr i peisen, blomster på bordet, et fruktfat, nye håndklær på badet etc. kan bidra til at kjøperne enklere kan forestille seg hvor fint det kan være å bo i boligen din.

Kunne du tenke deg å finne ut hva boligen din er verdt? Krogsveen har en ganske kul lynvurdering som raskt gir deg svar.

Alt de trenger er opplysninger om boligen samt noen få bilder. Det tar bare noen få minutter og man får svar innen en arbeidsdag.

Klikk HER for å se mer.

Eiendomsmegler Krogsveen er en av Norges største på Eiendomsmegling. De har 50 meglerkontorer og 315 ansatte med hovedvekt på Østlandet samt Stavanger, Bergen og Ålesund.

Krogsveen er også kåret til best i bransjen av Norsk kundebarometer.

Foto: Krogsveen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Har du lyst på boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *