
Er du glad i vafler? Da vil du elske denne deilige vaffelkaken med Oreokjeks og bringebær. Den er veldig enkel å lage og den er gøy å servere. Sa jeg at den smaker skikkelig godt også?
Vaflene kan du steke i god tid, flere timer i forveien. Legg kaken sammen rett før servering slik at Oreokjeksen holder seg sprø.
Her får du oppskriften:
Overdådig vaffelkake med krem og Oreokjeks
5-6 personer
Oppskriften gir 10 vaffelplater, du bruker bare 5 plater til denne kaken, men det er fint å ha litt ekstra. De egner seg godt til å bli fryst og smaker godt på matpakken eller lignende.
Vafler
2 egg
2 spiseskjeer sukker eller 1 spiseskje honning
4 1/2 dl melk,
350 g hvetemel
1 1/2 teskje bakepulver strøket
1 teskje vaniljesukker
0,5 teskje kardemomme
1 knivspiss salt
125 g smeltet smør
Fyll og pynt
3 dl kremfløte*
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 1/2 teskje vaniljesukker
16 Oreokjeks eller en pakke på 176 g
1 pakke bringebær
Ha alle ingrediensene til vaflene i en kjøkkenmaskin og rør til du får en glatt røre. Du kan også bruke en håndvisp eller en stavmikser.
Stek vaflene gyllenbrune og legg dem på en rist.
Legg fra 8 oreokjeks til pynt. Hakk opp 8 i mindre biter, til fyllet.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem.
Legg en vaffel på et fat, ha på krem og litt Oreokjeks i biter. Fortsett til alle 5 vaffelplater er brukt.
Pynt til slutt med Oreokjeks på høykant og bringebær
*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde,bringebær er hindbær.


Foto: Franciska Munck-Johansen.
Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂
Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.
