Overdådig vaffelkake med krem og Oreokjeks

Er du glad i vafler? Da vil du elske denne deilige vaffelkaken med Oreokjeks og bringebær. Den er veldig enkel å lage og den er gøy å servere. Sa jeg at den smaker skikkelig godt også?

Vaflene kan du steke i god tid, flere timer i forveien. Legg kaken sammen rett før servering slik at Oreokjeksen holder seg sprø.

Her får du oppskriften:

Overdådig vaffelkake med krem og Oreokjeks

5-6 personer

Oppskriften gir 10 vaffelplater, du bruker bare 5 plater til denne kaken, men det er fint å ha litt ekstra. De egner seg godt til å bli fryst og smaker godt på matpakken eller lignende.

Vafler
2 egg
2 spiseskjeer sukker eller 1 spiseskje honning
4 1/2 dl melk,
350 g hvetemel
1 1/2 teskje bakepulver strøket
1 teskje vaniljesukker
0,5 teskje kardemomme
1 knivspiss salt
125 g smeltet smør

Fyll og pynt
3 dl kremfløte*
Frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 1/2 teskje vaniljesukker
16 Oreokjeks eller en pakke på 176 g
1 pakke bringebær

Ha alle ingrediensene til vaflene i en kjøkkenmaskin og rør til du får en glatt røre. Du kan også bruke en håndvisp eller en stavmikser.

Stek vaflene gyllenbrune og legg dem på en rist.

Legg fra 8 oreokjeks til pynt. Hakk opp 8 i mindre biter, til fyllet.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem.

Legg en vaffel på et fat, ha på krem og litt Oreokjeks i biter. Fortsett til alle 5 vaffelplater er brukt.

Pynt til slutt med Oreokjeks på høykant og bringebær

*Info til mine danske læsere: Kremfløte er piskefløde,bringebær er hindbær.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *