Sunn sjokoladekake i kopp på under 5 minutter

Har du lyst på noe godt og noe som er sunnere enn vanlig sjokoladekake?

Da kan jeg anbefale denne kjempegode sjokoladekaken som blir laget rett i koppen og som er ferdig på under 5 minutter. Den er naturlig glutenfri og uten hvitt sukker.

Jeg bruker havremel som er naturlig glutenfritt og sunnere enn vanlig hvetemel. Du kan enkelt lage havremel selv ved å kjøre havregryn i kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Du kan også bruke hvetemel, men da er kaken ikke lenger glutenfri.

Her får du oppskriften:

Sunn sjokoladekake i kopp

1 dl havremel (ca 1/4 kopp)
2-3 spiseskjeer bakekakao strøkne (alt etter hvor kraftig sjokoladesmak du ønsker)
1 egg
4 spiseskjeer nøytral olje eller smeltet smør, (du kan også bruke en halv moset banan hvis du vil unngå kaloriene fra olje)
2 spiseskjeer vann
1 strøken teskje vaniljesukker eller 10 dråper vaniljeessens
2-3 spiseskjeer honning, smak deg frem til du får den så søt du ønsker. Du kan også bruke Sukrin Gold hvis du vil ha et alternativ som er uten kalorier.

Finn frem en stor kopp, som tåler å være i mikrobølgeovnen.  Den skal romme ca 3 dl.

Ha i alle ingrediensene og rør med en skje til alt er godt blandet.

Sett koppen i mikrobølgeovnen og stek den i ett minutt og tretti sekunder på full styrke. Sjekk kaken. Den kan gjerne være flytende i midten, det synes jeg er best, men hvis du ønsker den mer stekt steker du den 30 sekunder om gangen til du får ønsket konsistens.

Server gjerne sammen med litt frukt eller bær.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *