Super enkel bursdagskake med Smash og Marshmallows

Har du lyst til å lage en kjempegod og saftig bursdagskake, som er super enkel å lage, men som samtidig ser spennende ut? Da kan jeg anbefale denne kaken!

Da Alexander hadde bursdag sist, spurte jeg ham hvilken kake han helst ville ha. Han ønsket seg en saftig sjokoladekake med Smash og Marshmallows.

Dette er en av de saftigste sjokoladekakene jeg vet om, Den var utrolig enkel kake å lage, men den gjør likevel mye ut av seg og den ble en stor suksess på bursdagsfeiringen.

Alt kan gjøres helt ferdig dagen før. Faktisk blir denne sjokoladekaken bare bedre av å sta natten over. Jeg bakte den i en stor langpanne med lokk ca 30 x 25 cm, da var det enkelt å pynte den og sette på lokket etter kaken var ferdig avkjølt. Vi skulle nemlig ha med kaken på bursdagsfeiring.

Her får du oppskriften:

Super enkel bursdagskake med Smash og Marshmallows

Sjokoladekake
4 egg
350 g sukker
200 g hvetemel
80 g kakaopulver*
2 teskje vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 teskje bakepulver
½ teskje salt
200 g smeltet smør
1,5 dl rømme eller lettrømme, det er omtrent det samme som Creme Fraiche
1 boks søt kondensert melk ca 400 g*

Pynt
1 pakke Smash eller annen sjokolade. Bruk gjerne favorittsjokoladen til den som har bursdag.

1 pakke Marshmallows.

Sett ovnen på 175 grader varmluft. Gjør klar en firkantet form som er ca 30 x 25 cm. Ha i bakepapir, da er det enklere å få ut kaken.

Start med å lage sjokoladekaken. Smelt smøret, sett det til side, slik at det blir litt avkjølt. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i en stor skål. Det tar ca. 4–5 minutter.

Bland de tørre ingrediensene i en skål og rør godt sammen med en visp.

Bland inn lettrømme og vaniljeekstrakt i smøret, og ha det i eggedosisen skiftevis med de tørre ingrediensene. Bland røren forsiktig sammen.

Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen i 20–30 minutter ­eller til det ikke lenger fester seg røre til en kake­pinne, følg godt med, kaken bør ikke steke for lenge10.

Med en gang du tar kaken ut av ovnen, prikker du hull med en spisepinne eller lignende, jevnt fordelt over hele kaken. Hell over kondensert melk og pass på at du får litt melk ned i alle hullene. La kaken avkjøle litt ved romtemperatur, og sett den så i kjøleskapet til den er kald.

Ha på Smash og Marshmallows.

Tips: Bunnen kan gjerne lages dagen før, den blir bare bedre av å stå over natten. Ta den ut av kjøleskapet en times tid før servering slik at den får romtemperatur. Du kan ha på Smash og Marshmallows flere timer før servering.

*Til denne oppskriften trenger du søt kondensert melk, altså ikke vanlig Viking Melk. Kan kjøpes blant annet hos Meny og Kiwi.

*Info til mine danske læsere: Kakaopulver er bagekakao, som bruges til bagning, altså ikke Oboy eller lignende. Kremfløte er Piskefløde.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

 1. Skal det være krem og Daim på toppen?!?

  1. Beklager, min feil. 🙂
   Hadde glemt å fjerne det.
   Nå skal det være riktig.
   Beste hilsen
   Franciska 🙂

 2. mette kristin bukkvold

  Hei! har bakt denne kaken, veldig god!! Bare lurte på om den kondenserte melken skal varmes før den helles over kaken. Jeg gjorde ikke det og fikk et lag med melk på toppen. Ikke noe galt med smaken, men kan ikke se dette på din kake.
  Mvh Mette Kristin.

  1. Hei Mette
   Du trenger ikke varme den kondenserte melken på forhånd. Men hell den over når kaken er varm.
   Vennlig hilsen
   Franciska 🙂