Tips til å ta gode interiørbilder på vinteren

Tips til å ta gode bilder
Jeg får ofte spørsmål om fotografering og hva man kan gjøre for å ta gode interiørbilder, særlig på vinteren når det er dårlig lys. Jeg har derfor samlet litt gode tips som kan være en hjelp. Tipsene gjelder uansett om du bruker kamera eller telefon.
 
Tips til å ta gode interiørbilder på vinteren:
  1. LYS, LYS, LYS. Den største utfordringen på vinteren er å få nok lys, fotografer derfor helst midt på dagen og på dager hvor det er lyst ute, ellers er det svært vanskelig å få gode bilder.
  2. Bruk stativ eller hvil kameraet/telefonen på en stolrygg en trekasse eller noe annet som står støtt. Da får du skarpere og finere bilder, også selv om lyset ikke er det beste.
  3. UNNGÅ BLITS! Blitsen som sitter på kameraet/telefonen er ubrukelig når det gjelder å ta gode interiørbilder. Dagslys gir alltid bedre bilder.
  4. Bruk minst mulig elektrisk lys. Det er ikke enkelt på vinteren, men det gir ikke særlig pene gule flekker på bildene. Et triks er å ha elektrisk lys på bak deg, men ikke i motivet. Ellers ha så lite elektrisk lys som du kan.
  5. Flytt tingene til vinduet. Hvis du skal ta bilder av mindre gjenstander, kan det lønne seg å flytte de bort til vinduet for å få bedre lys. Sørg for å ha ryggen til vinduet, da slipper du motlys.
  6. Gå ned i høyden! Samme hvilken årstid du tar bilder på, er dette et godt tips. De fleste tar bilder stående og får et rart perspektiv i bildene. Gå ned i kne, da får du riktig vinkel.
  7. Finn en fin komposisjon. Se i linsen og tenk «postkort». Ofte kan det være nok å flytte litt på ting.
  8. Ta flere bilder av samme motiv og velg ut det beste. Det skal mye til å få et blinkskudd på første forsøk.

Jeg har kjøpt en liten sak som ofte redder meg når det er dårlig lys. Det er rett og slett en liten firkantet kasse (10 x 20 cm) som lager dagslys. Ja, jeg vet, det er nesten for godt til å være sant. (og nei, jeg er ikke sponset). Men det er virkelig smart. Man kan innstille både hvor mye lys og hvor varmt eller kaldt lys man ønsker. Du finner den blant annet her. Den er best på litt mindre miljøer. Og ikke lys direkte på motivet, men lys for eksempel i taket eller på motsatt vegg, da får du dust og fint lys.

Bildet over tok jeg til en artikkel for Vakre Hjem & Interiør en vakker høstdag for en stund siden.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *