Dette mener jeg er en viktig grunn til at jeg nesten aldri er syk

Sitronvann

Jeg blir stadig spurt om å dele denne oppskriften. Jeg deler derfor dette tipset igjen.

Det er virkelig noe av det beste jeg har gjort for kroppen min, og så smaker det utrolig godt i tillegg.

Det er mer enn 4 år siden jeg begynte å drikke sitronvann, og jeg har nesten ikke vært syk siden, før jeg begynte å drikke det var jeg syk flere ganger i året.

Det startet med at jeg stadig så artikler om hvor godt det var for kroppen å drikke sitronvann. Jeg tenkte at det kunne jo være verdt å prøve og nå er jeg helt frelst!

Som dere skjønner er dette ikke et sponset innlegg, for det er rett og slett bare sitronvann. Men av og til kommer man over noe man bare må dele!

Man kan lage sitronvann varmt eller kaldt. Når det er kaldt ute synes jeg det er ekstra godt med varm drikke, gjerne med litt ingefærskiver i, på sommeren er det utrolig godt kaldt.

Noen mener det holder med noen dråper sitron i et glass vann, mens andre mener en halv til en hel sitron om dagen er passe. Jeg bruker en halv sitron om dagen. (Du må ikke drikke det hver dag, prøv deg frem og gjør det som er best for deg).

Det blir jo veldig surt å skulle drikke vann med så mye sitronsaft, men jeg har funnet en god løsning!

Jeg liker ikke kunstige søtemidler og det blir jo ikke akkurat sunnere av å tilsette sukker heller. Men Stevia er helt perfekt! Det gir en kjempegod smak og Stevia er en plante og er naturlig fremstillet.

Her får du oppskriften min:

Sitronvann med vanilje-stevia
Nok til 2 store glass

1/2 sitron
30 dråper vanilje-stevia (kan kjøpes på helsekosten og lignende, du kan bruke hva du vil av merke.)
kaldt vann
ev isbiter

Jeg skviser en halv sitron og har saften i to glass. 15 dråper i hvert glass, fyll opp med vann og topp med isbiter.

Hvis du vil ha det varmt er det bare å bruke kokende vann og utelate isbiter.

Det smaker virkelig utrolig godt! Kan nesten ikke tro at det i tillegg er sunt!

Jeg gir det også til barna som elsker det! Mye sunnere enn saft og brus.

Viktig: Det er en ting som er viktig å tenke på hvis du drikker sitronvann jevnlig, og det er å passe på tennene. Sitronvann er jo syrlig, akkurat som Cola og lignende, og bør derfor drikkes riktig for at det ikke skal gå utover tennene. Det er best å drikke sitronvannet kaldt, da utskilles det mindre syre. Det bør også drikkes med sugerør, da kommer det i mindre kontakt med tennene, bland sitronsaften i et stort glass vann, da får du mindre konsentrasjon av syre, og ikke puss tennene før en time etter du har drukket noe syrlig. Bruk heller ikke for lang tid på å drikke det. Jo mindre kontakt med tennene jo bedre. Jeg har sjekket tennene jevnlig siden jeg begynte og tannlegen min ser ingen tegn til at det går utover tennene.

Hvis du har eller har hatt magesår kan det bli for surt for magen. Da bør du ikke drikke det.

Håper du kan ha glede av tipset! Del det gjerne om du vil. 🙂

Dette skal sitronvann være godt for

Bedre immunforsvar
Det er bra for huden
Bedre energi
Bedre fordøyelse
Høyere forbrenning
Det renser kroppen
Kroppen får bedre PH-verdi
Hjelper mot en rekke sykdommer
Renser leveren
Gjør at man blir mindre oppblåst
Gir frisk pust
Hjelper mot kvalme
Gjør at du blir mindre sulten, etc.

Jeg merker selv at det hjelper på flere ting. Jeg har fått bedre hud, utrolig god fordøyelse, jeg har fått bedre energi, det er enklere å holde vekten og det føles rett og slett bra for kroppen.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den med rabatt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *