Norges 4 flotteste fargerike hjem

Etter nøye gjennomgang av flere tusen bilder, har vi endelig kommet frem til våre finalister i Gullfjæren Årets Fargerike profil.

De fire finalistene er

I dette blogginnlegget deler våre fine fargerike finalister sine beste tips.

Pernille Berg @spire.interior

Hvilket rom er du mest fornøyd med og hvorfor?

Badet:
Det er rolige og harmoniske omgivelser, som er godt for tidlige morgenstunder og sene kvelder. Det er et godt sted å være. Målet vårt var å skape et bad som varer. Vi ville ha evigvarende materialer, sånn som marmor og eik. Innredningen er tidløs og den grønne fargen står godt i mot de lyse detaljene, messingen og gulvet. Det var helt bevisst å ha slette malte vegger, slik at uttrykket enkelt kan endres med et strøk maling. Men prikken over ien er selvsagt gulvet. Det gjør hele badet for meg.

Hvordan henter du inspirasjon?

Jeg bor i et hus fra 1918 hvor rette vinkler er et fremmedord og da er man ofte pent nødt til å være litt kreativ. Jeg tror jeg ofte blir inspirert av begrensningene huset gir. Da blir jeg nødt til å tenke litt utenfor boksen. Og isteden for å tvinge inn det jeg opprinnelig så for meg, så må jeg tenke alternativt. Jeg fremhever utfordringen huset gir til noe positivt, fremfor å prøve og skjule den. Den plassbygde hyllen på soverommet vårt er et eksempel på en slik prosess. Skråtaket på soverommet gjorde det vanskelig å møblere. Og slik ble hyllen til. Den fremhever skråtaket på en kul måte, samtidig som den gir plassoppbevaring og et sted til å sette frem de tingene jeg vil pynte soverommet med.

Jeg henter også mye inspirasjon fra Pinterest, Instagram og i interiørblader. Det å se på vakre interiørbilder gir meg mye. Og det er kanskje ofte her prosessen starter for meg. Jeg ser noe jeg liker, som setter i gang en tankerekke.

Hva er dine tre beste styling tips?

Allsidige produkter.
Jeg elsker å variere stylingen her hjemme. Det å finne nye vakre løsninger med det jeg allerede har. Dette tenker jeg på når jeg går til innkjøp av ting. For eksempel at et lite sofabord skal kunne fungere like godt som sidebord i spisestuen eller som nattbord. Eller at pleddet jeg kjøper til sofaen skal kunne fungere like godt som sengeteppe.

Fargepalett
Å tenke en helhetlig fargepalett hjemme. Det gjør punktet overfor mye enklere, at interiøret passer i flere deler av huset. Farger gjør mye for romfølelsen.

Personlighet på veggen
Kle veggene dine med vintage plakater i tillegg til nye innslag. Poenget er å ha noe på veggen som man ikke ser hjemme hos alle andre. Det synes jeg gir et rom mye personlighet.

Trude, @trudeshus

Hvilket rom er du mest fornøyd med og hvorfor?

Soverommet, det er i hotellstil, med seng som kan ta ryggen opp, og en stor TV. I tillegg er det en lun stemning der, med fargevalg på vegg, tapeten i taket og belysningen. Jeg liker også veldig godt den store sengegavlen i fløyel.

Hvordan henter du inspirasjon?

Jeg elsker farger og liker rene linjer. Jeg hentet mye inspirasjon fra Pinterest når det gjelder løsninger og ideer. Anbefales.
I tillegg hadde vi god hjelp av en interiørarkitekt, det anbefales.

Beste tips?

Vær vågal med å bruke farger.

Sadia Aslam, @interiormypassion

Jeg er mest fornøyd med stuen. Det er der jeg har lagt sjelen min. Jeg har lekt mye med farger når det gjelder puter, pledd og annet mindre interiør.
Jeg henter mye inspirasjon hos andre instagrammere og interiør bloggere. Mye er kreativitet også. Elsker å sette sammen ting på min unike måte.

Beste tips?

Kjøp det du liker og sett det sammen med tingene dine på din egen måte. 2. Tør å bruke litt farger, prøv deg frem 3. Det viktigste er at du er fornøyd med din styling.

Pia Håkonsen, @bypiapei

Hvilket rom er du mest fornøyd med og hvorfor?

Favorittrommet til samtlige medlemmer av familien Håkonsen er stuen med åpen kjøkkenløsning. Her spiser vi, leker, slapper av, underholder gjester og ler masse. Her tilbringer vi mesteparten av tiden når vi er hjemme. Det er på en måte hjerte av huset og de fleste daglige aktiviteter finner sted her. Det er et sosialt rom noe som passer utmerket når man som person er i overkant sosial. Elsker også hvordan dette rommet føles dobbelt så stort på den varme årstiden. I hver sin ende av rommet har vi to store verandadører som leder ut til gårdsplass og uterom. Om sommeren flyttes derfor mange av aktivitetene ut. Vi spiser f.eks frokost på den ene siden og middag på den andre

Hvordan henter du inspirasjon?

Jeg kan finne inspirasjon på de merkeligste plasser.
Det kan være mønsteret på en serviett, fargen på en bygård, gatekunst, eller en tegning fra ungene. Jeg elsker å bla i både utenlandske og norske interiørmagasiner og har så mange at jeg har måtte integrere dem inn som en del av innredningen her hjemme for å få plass. Siden 2015 har jeg selvfølgelig også blitt inspirert i bøtter og spann av herlige kontoer på Instagram. Instagram inspirerer og lader meg og ikke minst er jeg takknemlig for alle de fine menneskene jeg har fått lov å bli kjent med gjennom dette spennende mediet.

Hva er dine tre beste styling tips?

Stilleben
Jeg elsker at barna mine finner glede i å samle på ting. Det hører barndommen til.
Samlemani er i utgangspunktet en god ting, men også utfordrende dersom man liker system og orden. Løsningen på det problemet fant jeg ved å lage ulike stilleben. I stedet for å stue bort og gjemme vekk alle disse tingene har flere av samleobjektene fått små hedersplasser rundt om i huset vårt. De forteller en historie om vår lille familie og det synes jeg er koselig.

Gjennbruk
Jeg elsker at ting har en historie og kombinerer gjerne arvegods og bruktfunn med nye og moderne ting. Gjerne etter en liten makeover med sprayboksen. Kontrasten mellom nytt og gammelt kan være helt magisk og vil fort tilføre et rom massevis av personlighet og det lille ekstra.

Farger
Den fantastiske regnbuen består av utallige muligheter. Om det var opp til meg å bestemme, ville jeg latt alle hjem på den nordlige halvkule bade i farger. Forskning viser at mange av oss hadde fått en knallgod energiboost dersom vi for alvor lot fargene få sitt inntog i hjemmet.

Gullfjæren Interiør Awards går av stabelen 9.mars 2019 på Hotel Continental. Jeg arrangerer Gullfjæren sammen med Marianne Haga Kinder.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

2 kommentarer

  1. Gitte karlsen

    Hvilken blåfarget er det i stua og soverommet ? Veldig glad om du sender navn eller kode . Mvh Gitte Karsen

    1. Franciska Munck-Johansen

      Det er jeg dessverre ikke sikker på. Hør med Sadia Aslam, @interiormypassion.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *