Dette er de 14 største interiør trendene for 2019

Det er noe godt med det å begynne et nytt år.

Julen er ryddet bort, vi kan se frem til lysere dager og alt føles litt lettere.

Jeg vet ikke med deg, men jeg får i hvert fall skikkelig lyst til å fornye litt hjemme. Det trenger ikke være så mye, men litt forandring er godt.

Trender, mener jeg, bør brukes kun til inspirasjon. Heldigvis er den største trenden fortsatt å skape et personlig hjem, som akkurat du og ev de du bor sammen med trives i.

Men det er jo alltid gøy med litt inspirasjon. I dette innlegget har jeg derfor samlet de 14 største trendene for 2019.

1. Personlige og oversized møbler

Siden den største trenden er å skape et personlig og unikt hjem, er ekstra store og personlige møbler en sterk trend. En god måte å skape et personlig interiør på, er ved å velge møbler som skiller seg ut og har personlighet. Som disse påfugstolene som vi har i drivhuset vårt. De skaper virkelig rommet.

Foto: Jakobsdals

2. Velur

Velur er fortsatt med for fullt, men nå ser vi også mønstret velur, trykk på velur og flere ulike nyanser, fra de dype juvelfargene som har vært en stund til de duse, lyse pastellfarger.

Foto: InHouse.

3. Tepper

Fra i en del år å hatt lite fokus på tepper, er tepper nå sterkt på vei tilbake. Viskoseteppene er en stor trend og i år vil vi også her se utviklingen med viskosetepper med mønster.

Foto: Color & Co

4. Miljøvennlige materialer og løsninger

Vi ønsker å fornye oss, men vi ønsker samtidig å være miljøbevisste. Det har aldri vært mer å velge mellom når det gjelder miljøvennlige materialer. Bambus er et viktig materiale.

5. Gjenbruk

Gjenbruk er også en stor trend. Det kan være en fin mulighet å kjøpe et brukt eller gammelt møbel og sette sitt eget preg på det.

6. Mørkere vegger og Statement tapet

Etter mange år med hvite, latte og lyse vegger ser vi nå mer og mer farger på veggene. De mørke nyansene er i tiden som aldri før og en mørk vegg kan være en fin og enkel måte å fornye et rom på. Stormønstret statement tapet på en vegg er også i tiden.

7. Samme farge på vegg, lister og tak

Det er kanskje en trend for de mest modige. Men hvis du har lyst til å skape et rom som skiller seg ut og som er full av personlighet kan det å male både vegg, lister og tak i samme farge være spennende.

8. Messing, gull og gylne metaller

Det er de gylne metallene som er klart de mest populære. Flotte både på detaljer som lysestaker, lyslykter og pyntegjenstander, men også fine på tekstiler.

9. Buer og kurver

Yes, buene er tilbake. Jeg var en av dem som ikke en gang likte dem på nittitallet, men nå er de altså tilbake for fullt. Heldigvis er de nå ikke bare i døråpninger, men like mye på speil, stoler, sofaer, bord og lignende. Vi liker kurver og vil se det mer fremover også på møbler og interiør. Det blir mindre harde rette linjer og flere myke kurver.

Foto: Jakobsdals

10. Grønn

Grønn er valgt som årets farge og den kommer i mange ulike nyanser, fra lys sølvgrønn til olivengrønn og blågrønn. Det er flott å kombinere flere ulike grønne nyanser.

Foto: Color & Co / @pureinterior

11. Grønne planter

Dette er en sterk trend som bare fortsetter, og det er ikke så rart. Grønne planter gir liv til et rom og er en fin måte å fornye et rom på også. Som en bonus får vi bedre inneklima.

12. Hyller i stedet for overskap

En annen stor trend er åpne hyller på kjøkkenet i stedet for overskap. En enkel løsning kan være å bytte ut noen av overskapene på kjøkkenet med hyller.

13. Vi gjør enda mer ut av uterommet

Tiden er for lengst over der man kjøpte et par plaststoler og et plastbord til uteplassen. Nå vil vi ha daybeds og loungestoler for å gjøre uteplassen enda mer behagelig.

14. Kos og hygge

Det er noen år siden det skandinaviske begrepet «hygge» ble en trend, men det er fortsatt en av de største trendene, ikke bare her i Skandinavia, men i hele Verden. I en travel og hektisk hverdag ønsker vi aller mest mer hygge og kos. Vi ønsker å komme hjem til et varmt og godt hjem der vi virkelig kan kose oss.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *