Verdens beste amerikanske pannekaker

Pannekaker_01

Amerikanske pannekaker passer perfekt til koselige julefrokoster eller bruncher.

Vi har som fast tradisjon å spise dem på morgenen på julaften. Da koser vi oss i pysjen mens vi ser på juleprogrammer. Vi pleier å spise dem med sirup og sprøstekt bacon. Det er kjempegodt.

Prøv også gjerne oppskriften på bacon innbakt i amerikanske pannekaker. Det er sykt godt. Klikk her.

Amerikanske pannekaker
Denne porsjonen passer til ca 4 personer

4 egg
5 dl lettmelk
100 g smeltet smør
6 dl hvetemel
3 teskjeer bakepulver (strøkne)
3 spiseskjeer sukker
1/2 teskje salt
1 teskje vaniljesukker

Pisk eggene med melk og smeltet smør (hvis du vil ha ekstra luftige pannekaker, kan du piske eggehvitene for seg og forsiktig ha dem i røren helt på slutten).

Bland alle de tørre ingrediensene og tilsett mens du rører jevnt. Røren skal være ganske tykk, omtrent som tykk vaffelrøre.

La røren svelle i ca. 15 minutter. Stek pannekakene på vanlig stekepanne.

De kan stekes i god tid og varmes i ovnen ved 100 grader ca. 15–20 minutter før de skal spises. Dekk dem med aluminiumsfolie slik at de ikke blir tørre.

Amerikanske pannekaker passer perfekt til en god julefrokost eller julebrunch. Sett gjerne frem litt bær, nøtter, syltetøy, sirup og lignende, da er brunchen klar.

Pannekaker_05

Til hverdags synes jeg det er kjempegodt med litt grove pannekaker, for eksempel som tilbehør til suppe eller lignende. Da kan du bruke denne oppskriften:

Grove Amerikanske pannekaker

4 egg
5 dl lettmelk
100 g smeltet smør
4 dl hvetemel
1 dl havregryn
1 dl grovt mel
3 teskjeer bakepulver strøkne
3 spiseskjeer sukker
1/2 teskje salt
1 teskje vaniljesukker

Pisk eggene med melk og smeltet smør (hvis du vil ha ekstra luftige pannekaker, kan du piske eggehvitene for seg og forsiktig ha dem i røren helt på slutten).

Bland alle de tørre ingrediensene og tilsett mens du rører jevnt. Røren skal være ganske tykk, omtrent som tykk vaffelrøre.

La røren svelle i ca. 15 minutter. Stek pannekakene på vanlig stekepanne.

De kan stekes i god tid og varmes i ovnen ved 100 grader ca. 15–20 minutter før de skal spises. Dekk dem med aluminiumsfolie slik at de ikke blir tørre.

Pannekaker_06

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *