Slik dekker du et fint bord til jul

gull jul_24

Jeg er glad i å dekke bord, særlig i jula, da er det ekstra hyggelig å gjøre det fint. Jeg liker naturmaterialer og synes gull og sort, gjerne sammen med andre metallfarger og grønt er fine farger å bruke sammen. Dette bordet laget jeg for Vakre Hjem & Interiør i fjor.

Her får du litt tips til å dekke et fint julebord:

Velg en fargeskala
Rødt er den tradisjonelle julefargen, men det er også flott å dekke bordet i gull eller sølv. Det er heller ikke noe i veien for å velge helt andre farger, men det lønner seg å velge én fargeskala og holde seg til den når det gjelder pynt, lys, servietter, blomster og lignende. Det mest harmoniske resultatet får du ved å velge en fargeskala som passer til pynten i resten av huset.

Tenk helhet
Det er ikke bare selve bordet som er med på å skape stemning. Omgivelsene er også viktige. Ta derfor et skritt tilbake og tenk over hvordan du kan få med omgivelsene. Her har jeg prøvd å skape en helhet ved å pynte med samme farger både på og rundt bordet. Jeg har også laget et lite miljø rundt bordet, med lyslykter, et lite tre, saueskinn og en stor champagnekjøler med champagneflasker. Lysslyngene blir som en ramme rundt bordet og er ekstra stemningsfulle når mørket faller på.

Bruk naturen
Naturmaterialer er både enkelt og rimelig, og det er med på å skape en hyggelig stemning. En tur i skogen kan være akkurat det som skal til for å skape drømmebordet. Her har jeg brukt mose, som er lagt utover bordet som en lang dekorasjon. Jeg har lagt plast under for å unngå at bordet blir fuktig. Mosen er sprayet med litt kunstig snø, og det er pyntet med lys, girlander med gull og krystaller fra Indiska, og litt julepynt.

Foto: Franciska Munck-Johansen

gull jul_25gull jul_26gull jul_29gull jul_28gull jul_27

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *