Tips og inspirasjon fra Norges 4 flotteste hytter

@anncjohnsen

Det er utrolig mange flotte hytter i Norge, det har derfor vært en svært vanskelig oppgave å finne de fire flotteste.

Men vi har heldigvis fått god hjelp og utrolig mange gode tips.

De fire finalistene som vi mener har Norges flotteste hytter er:

Vi tok en prat med de utvalgte finalistene, og spurte om de hadde lyst til å fortelle litt om hyttene deres og dele de beste hyttetipsene deres.

Her ser du hva de svarte.

Alle fire vil være med på Gullfjæren Interiør Awards som kårer de beste interiørprofilene på Instagram. Se mer her.

Jeg arrangerer Gullfjæren sammen med Marianne med @inspirasjonsguidennorge.

Ann Christin Johnsen @anncjohnsen

Vi har alltid ønsket oss en tømmerhytte, sammen med Laftekompaniet kom vi frem til den løsningen som passet oss.

Vi er veldig fornøyd med den materialmiksen vi har på hytta. Det å blande sammen en Fransk gammel peis, mot røffe laftevegger og jerndører gjør det hele mer spennende. Vi er også veldig fornøyd med soneinndelingen på hytta.

Ann Christins beste hyttetips:

1. Sett ditt personlige preg, bland gjerne nytt og gammelt.

2. Ikke vær redd for å bruke mørke farger, det gir en deilig og lun atmosfære.

3. Plassbygde møbler gjør at du får utnyttet maks av arealet.

Foto: @filippatredalphoto

Annette Nordstrøm @annettenordstrom.no

Hytten ligger i Rondane fjellområde på Mysusæter. Mine besteforeldre hadde hytte i Rondane så dette er mitt barndoms paradis, her har jeg tilbrakt mange påske, sommer og høstferier hele min oppvekst. Etter at mine besteforeldre gikk bort har jeg fortsatt å feriere i området.

Den vakre naturen og stillheten er magisk. Det var i høstferien for 3 år siden jeg tittet rundt på Finn.no og kom over denne hytten som var lagt ut for salg. Dagen etter var jeg på visning og et par uker etter det igjen var bud lagt inn og i november 2015 ble jeg hytteeier i mitt barndomsparadis.

Hytten var innredet veldig gammeldags og tradisjonelt og var mørk med gulnede furuvegger. Jeg så potensiale i den vakre store peisen, de gamle tømmerveggene, planløsningen og det idylliske inngangspartiet. I tillegg hadde hytten innlagt vann og strøm noe som ikke er en selvfølge i dette området, det så jeg som et stort pluss.

Jeg er mest fornøyd med valget av interiør, farger og stoffer. Jeg var ute etter å skape en personlig stil med komfort selv om hytten er liten og tradisjonell. For meg er det viktig med soverom som er innbydende og lune, på hytta liker jeg å nyte langsomme morgener og da er en god seng med lune tekstiler en perfekt innramming for en luksus start på fridagen. Stoffene er bestilt fra min favoritt leverandør Mulberry Homes sin kolleksjon Bohemian Travels, denne kolleksjonen er full av stoffer som passer perfekt til hytta uten at det blir kjedelig og for tradisjonelt. Dette vill jeg helt klart si var med å legge prikken over i-en.

Annettes beste hyttetips:

  1. Skap en personlig stil. Det er lov å være litt leken når du planlegger interiøret til hytta, dette er en fritidsbolig og kan gjerne bære preg av det med litt unike og enkle løsninger.
  2. Tekstiler er viktig for å skape en lun stemning. Jeg snekret hodegjerder til alle senger, og alle soverom har seil/stoffhimmel over sengene hengt fra taket. Dette skaper en lun og varm stemning i rommet noe som er viktig på det bare og kalde høyfjellet. Man får heller aldri nok stearinlys og skinn. Lykter og skinn kan brukes både inne og ute.
  3. Gjenbruk er perfekt når det kommer til innredning av en hytte. Vi har alle et ansvar i forhold til miljø. Selv det kjedeligste og gammeldagse furumøblet kan få nytt liv og passe perfekt inn i et trendriktig hytteinteriør med et redesign eller et strøk maling. Selv kjøpte jeg hytten møblert og brukte mange av interiørelementene som fulgte med hytten.

Amalie Fagerli @svenngaarden

Vi ville ha noe helt annet enn stilen på huset, og noe som var så vedlikeholdsfritt som mulig. Når vi tegnet hytta, tegnet jeg den først slik jeg ville ha den innvendig, deretter tegnet Ole hytta utvendig og lagde tekniske tegninger. Hytta i seg selv har et litt moderne design, med store vinduer og en karakteristisk skyvedør i front på hytta som kan åpnes helt slik at vi får inne-ute følelse

Vi er mest fornøyd med betonggulvet, materialvalg og fargevalg på loftet. Rått betonggulv har vi erfaring med fra før, så når vi skulle bygge hytte var vi ikke i tvil om at det måtte bli betonggulv med varmekabler. Det har vi i hele første etasje. Kult, praktisk og superenkelt å holde rent. Oppe har vi lagt panel på vegger og tak – begge deler er beiset sort, men på gulvet er det bred plank tregulv som er beiset i en svak gråtone for å ta igjen litt av gulvet nede. Superfornøyd med de mørke fargene som gir hytta et litt lounge-aktig preg.

Amalies beste tips:

  1. Når det kommer til stil og interiør: gjør noe helt annet enn det du har hjemme, da har du plutselig to stiler du kan «leke» deg med!
  2. Bygg den stor nok! Sørg for å ha godt med sengeplasser. Hytta har vi bygget med tanke på at vi skal ha den resten av livet og heller selge huset og flytte til noe mindre når ungene flytter ut. Da har vi plass til å samle familie og venner på hytta i høytider etc. og trenger ikke like mye plass hjemme.
  3. NYT den så ofte du kan.

Frode Kristian og Tone-Beathe @cabin_efjord

Hytta ligger på toppen av ei lita øy, og for oss var det viktig å gjøre minst mulig inngrep i naturen, så plasseringen på tomta var begrenset. Vi tok derfor kontakt med arkitekt Snorre Stinessen. Hytta har blitt til i et nært samarbeid med han.

Hva er du mest fornøyd med når det gjelder hytten deres?  Ikke lett å svare på, men at hytta er i utforming og materialbruk integrert i naturen og at alle sidene på hytta har sitt eget særpreg.

Frode Kristian og Tone-Beathes beste hyttetips:

  1. Ikke vært redd for å bruke mye glass.
  2. La kjøkkenet få en sentral plass i hytta.
  3. Vær med på å sette deres preg i byggeprossen fra planlegging til gjennomføring.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *