
Pepperkaker er noe av det koseligste og morsomste med julebaksten. Her kan alle være med, både store og små.
Hvis du har lyst til å lage sunnere pepperkaker som er både uten gluten og hvitt sukker, kan jeg anbefale disse:

Pepperkaker uten gluten og sukker
Ingredienser
100 g smør
1 teskje kardemomme
1 teskje ingefær, malt
1 teskje kanel, malt
3/4 teskje nellik, malt
1,5 dl kokosmel
1 spiseskje chiafrø
2 dl mandelmel
2 eggehviter
1,5 dl agavesirup
Knus chiafrøene i en foodprosessor eller morter til et ganske fint pulver. Smelt smøret sammen med krydderne og agavesirup. Tilsett deretter mandelmel og chiafrø. La blandingen svelle og avkjøles i ca. 30 min. Visp eggehvitene stive og bland det deretter forsiktig inn i krydderblandingen, bland inn kokosmelet til sist. Form deigen til en pølse og pakk den inn i plastfolie, la deigen hvile i kjøleskapet til neste dag.
Sett ovnen på 200 grader. Kjevle ut deigen direkte på bakepapir da den er litt klissete, bruk kokosmel for å mele kjevlen og underlaget.
Stek midt i ovnen i ca. 5-6 min. til kakene har blitt gyldenbrune i kantene, avkjøles på rist.
Oppskriften er fra Kinsarvik Naturkost.
Foto: Franciskas Vakre Verden/Kinsarvik.