Pepperkaker uten gluten og sukker

Pepperkaker er noe av det koseligste og morsomste med julebaksten. Her kan alle være med, både store og små.

Hvis du har lyst til å lage sunnere pepperkaker som er både uten gluten og hvitt sukker, kan jeg anbefale disse:

Pepperkaker uten gluten og sukker

Ingredienser 

100 g smør
1 teskje kardemomme
1 teskje ingefær, malt
1 teskje kanel, malt
3/4 teskje nellik, malt
1,5 dl kokosmel
1 spiseskje chiafrø
2 dl mandelmel
2 eggehviter
1,5 dl agavesirup

Knus chiafrøene i en foodprosessor eller morter til et ganske fint pulver. Smelt smøret sammen med krydderne og agavesirup. Tilsett deretter mandelmel og chiafrø. La blandingen svelle og avkjøles i ca. 30 min. Visp eggehvitene stive og bland det deretter forsiktig inn i krydderblandingen, bland inn kokosmelet til sist. Form deigen til en pølse og pakk den inn i plastfolie, la deigen hvile i kjøleskapet til neste dag.

Sett ovnen på 200 grader. Kjevle ut deigen direkte på bakepapir da den er litt klissete, bruk kokosmel for å mele kjevlen og underlaget.

Stek midt i ovnen i ca. 5-6 min. til kakene har blitt gyldenbrune i kantene, avkjøles på rist.

Oppskriften er fra Kinsarvik Naturkost.

Foto: Franciskas Vakre Verden/Kinsarvik.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *