Kjempegodt urtebrød formet som et juletre

Dette brødet, formet som et juletre, passer perfekt til julefesten, enten før jul eller i romjula.

Dette urtebrødet, eller kanskje man heller skulle kalle det urterundstykker, er alltid kjempepopulært og blir borte på et blunk.

Her får du oppskriften:

Julebrød med smak av urter
Oppskriften gir tre julebrød

200 g smør
1 liter lettmelk
1 pakke gjær (gjerne fersk, men tørrgjær kan også brukes)
2 teskje salt
2 spiseskjeer sukker
1,75 kg hvetemel (eller så lite som mulig til deigen får god konsistens)

100 g smør til å dyppe brødene i
3 store fedd hvitløk
Litt hakkede urter for eksempel oregano, basilikum og persille

Litt revet Parmesanost til servering

Dette er en stor oppskrift som gir deg tre brytebrød. Men det er verdt å lage litt ekstra, da de er kjempegode å fryse.

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken, rør til blandingen er håndvarm.

Hell melkeblandingen i en bakebolle og tilsettt gjær, salt, sukker og mel til slutt. Elt godt til du får en god konsistens på deigen. La deigen heve under lokk et varmt sted i ca 40 minutter.

Smelt smøret og bland det med knust hvitløk og hakkede urter.

Del deigen i tre. Rull mindre kuler av hver del og plasser dem på en tallerken, da er det enklere når du skal dyppe dem. Det kan være en fordel å lage et brytebrød om gangen, da deigen hever raskt.

Dypp kulene i hvitløksmøret, plasser dem i juletreform på en bakeplate.

Sett til etterheving under plastfilm i ca 40 minutter.

Stekes midt i ovnen på 210 grader i 15 – 20 minutter til det er gyldent.

Serveres varmt rett fra ovnen, eller lag det ferdig i god tid og varm det litt i ovnen ved 100 grader før det serveres.

Dryss med revet parmesan ost ved servering.

Er kjempefint å fryse.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *