Norges 4 flotteste barnerom

Foto: @mamma.line

Sammen med Marianne @inspirasjonsguidennorge og en utvalgt jury, har jeg oppgaven å finne de flotteste barnerommene i Norge til Gullfjæren Interiør Awards, som kårer de beste instagramprofilene innen interiør. Se mer her.

Det er utrolig mange flotte barnerom, det har derfor ikke vært noen enkel oppgave, men vi har heldigvis fått god hjelp og utrolig mange gode tips.

De fire finalistene som vi mener har Norges flotteste barnerom er:

  • @nr13b
  • @mamma.line
  • @interiorspire
  • @aimforhappiness

Vi tok en prat med de utvalgte finalistene, og spurte om de hadde lyst til å fortelle litt om barnerommet og dele de beste tipsene til å innrede et koselig barnerom.

Her ser du hva de svarte.

@mamma.line

Det jeg er mest fornøyd med på rommet  til Lukas er at jeg turte å være litt «kjerringa mot strømmen» da det skulle pusses opp mht farger og utforming. Jeg føler at fargevalg sammen med fjellene og huset jeg malte på frihånd, gjør rommet mer levende og innbyr til lek og fantasi.
Hos Linnea er jeg nok mest fornøyd med at jeg har klart å lage et rom som kan vokse og utvikle seg med henne. Det har vært viktig å skape en frisone hun kan trekke seg tilbake til når livet med en lillebror blir litt mye.

Mine tre tips til barnerom er:
1.Forsøk å skape et rom som er visuelt innbydende, og som skaper en lyst hos barnet til å være der, til å leke og utforske.
2.Forsøk å dekke flere av barnets behov ved å skape et rom som innbyr til ulike former for lek, samt roligere aktiviteter som å pusle og lese bok.
3.Forsøk å skape et rom som kan vokse og utvikle seg i takt med barnet. Rydd vekk leker som ikke brukes og tilfør nye som gir barnet nye utfordringer.

@Interiorspire
Alexander Askildsen

Jeg er mest fornøyd med helheten og at jeg har klart og gi slipp må de reine linjer og «Less is more» som jeg alltid tenkte før. Det gjelder faktisk ikke på barnerommet.

Mine 3 tips:
1.Lek deg med interiøret og ha det gøy samtidig det vises i resultatet
2.farger er din venn, barna skal ha litt farger i livet sitt og det er bedre skjønne før de ber om det selv.
3.Det finnes ingen regler på barnerommet så gi litt slipp

@nr13b
Siv Lorgen

Det vi er mest fornøyd med på barnerommet er plassutnyttelsen. Barna har ganske små rom, så vi har måttet være kreative med tanke på innredningen. Plassbygde løsninger er derfor gjort på begge barnerommene og lekerommet.

Barneromstips:
1. Skuffer under senga til ekstra oppbevaring. Vi tok utgangspunkt i skuffer fra ikea og har bygget sengene rundt disse.
2. Praktiske og skreddersydde løsninger. I stedet for småmøbler som tar mye plass i rommet har vi laget en benk under vinduet på Ellie sitt rom. Med skuffer under og sitteputer oppå er dette både en praktisk og koselig løsning.
3.  Bruk materialer som varer lenger og trenger en trøkk! Treleker varer lenger enn plast og er i tillegg dekorative

@aimforhappiness
Jannicke Valen

Det jeg er mest fornøyd med på barnerommet er at det er lekent barnerom, slik jeg synes barnerom skal være. Det er tilpasset og inspirert av den kreative jenta som eier rommet. Jeg er også veldig fornøyd med at inspirasjonen fra sjøen er med inn i rommet hennes, fra fargen på veggen (som hun valgte), ‘strandhuset’ som fungerer som seng og lekehus under sengen , sjøen hun ser fra pulten sin og enkle elementer i lekene hennes som f.eks båten som henger i taket som hun fikk når hun var med til Frankrike for første gang som 1 1/2 åring.

Mine tre beste tips:
1. Ta med barna når dere innreder barnerommet. Få inn deres personlighet i rommet + la de også få være med å velge litt.
2. Innred rommet funksjonelt for barna. La f.eks knagger og skuffer være i en høyde så barnet fisker det selv. La barnerommet inspirere til lek, og ikke la rommet være til utstilling – men lag et funksjonelt og godt rom som barna kan leke og vokse i.
3. Er det et rom du kan gjøre kreative sprell og gøy med, så er det barnerommet. Våg å lek litt! Og for at det ikke skal bli kaos, la alt også på barnerommet ha sine faste plasser.

Vi ønsker alle våre finalister lykke til i finalen som blir på Hotel Continental den 9.mars 2019.

Følg gjerne Franciskas Vakre Verden på Facebook og Instagram for mer inspirasjon 🙂

Kunne du tenke deg boken Franciskas fristende kaker? Klikk HER for å bestille den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *